2022. október 5. szerda Aurél

Kiugró külkereskedelmi többlet várható idén

agrarszektor.hu
Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint Európai uniós csatlakozásunk óta ebben az évben várható a legtöbb élelmiszeripar- illetve mezőgazdaság területén termelt exporttöbblet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a KPE-KPSZ Párt (Kisgazda Polgári Szövetség) kelet-magyarországi megyei elnökeinek szóló tanácskozáson elmondta, a mezőgazdasági szektor kiemelkedően pozitív hatással van az ország külkereskedelmi egyensúlyára, évek óta 1-2 milliárd eurónyi külkereskedelmi aktívumot teljesítünk, idén pedig exportunkat tekintve már az első félévben meghaladtuk a tavalyi, akkori rekordot nem kevesebb, mint 18 százalékkal. 

Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök OMÉK-en tartott beszédéből kiindulva, miszerint az ország mezőgazdasága stratégiai ágazat, a kormány mindig a szektor segítségére lesz a jövőben is. Beszámolt arról is, hogy a szűk költségvetési mozgástér ellenére az ágazat jövőre nyolcmilliárd forinttal jut több forráshoz a tervezettnél. A folyó kiadások közül például a nemzeti támogatások összege ötvenötmilliárd forint lesz.

"Az a célunk, hogy a szövetségen belül elinduljon egy olyan mozgás, amely a mostani kedvezőtlen tendenciát, amely az országon belüli támogatásban megmutatkozott, meg tudják fordítani, és meg tudjuk erősíteni azt a szövetséget, amelyhez tartozunk és hűségesen tartozni is kívánunk" - mondta Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ Párt elnöke - írja a kormány.hu.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 4. 11:01