Brazíliával tárgyalt Nagy István: több együttműködés is születhet a két ország között

agrarszektor.hu
Fernando Silveira Camargo a brazil Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszer-ellátási Minisztérium innovációért, vidékfejlesztésért és öntözésért felelős államtitkára hivatalos látogatásra utazott Magyarországra. Az államtitkárt csütörtök délután az agrártárca vezetője is fogadta, aki köszönetét fejezte ki azért, hogy a brazil hatóságok egyszerűsítették az exportbizonyítványok engedélyeztetésének folyamatát, így a magyar áruk könnyebben megjelenhetnek a brazil piacon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Nagy István elmondta, hogy Magyarország együttműködő partnerként felajánlja tudományos bázisát, a minőségi mezőgazdasági termékek előállításának terén rendelkezésre álló értékes ismereteit, ami alkalmassá teszi hazánkat arra, hogy nemzetközi viszonylatban is érdemi hozzájárulást biztosítson az élelmezéssel kapcsolatos kérdések megoldásához - írja közleményében az Agrárminisztérium. A megbeszélésen szóba került, hogy a brazil mezőgazdasági kutatóintézet kész magyar kutatókat fogadni rövid időszakokra az intézmény országos hálózatában, és nyitott közös projekteket indítani magyar társszerveivel. A lehetséges együttműködés területei: édesvízi haltenyésztés, erdészet, paprikatermesztés, szakemberképzés, bor és mangalica promóció, de az öntözés is kiemelt szerepet kap -sorolta az agrárminiszter.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A felek arról is tárgyaltak, hogy egy, a vetőmagtermesztés, mintakertek terén létesítendő közös brazil-magyar együttműködéssel helybe tudják vinni a segítséget Afrikába. Ezzel elősegíthetik a nehéz élelmezésügyi helyzetben lévő országok mezőgazdasági termelésének hatékonyságát, az élelmiszerhiány csökkentését, valamint a népesség helyben tartását.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?