70-80 ft/kg lesz idén a dinnye

agrarszektor.hu
Szakemberek szerint kiváló minőségű lesz az idén a dinnye: a főszezonban, július második felében 70-80 forintos kilogrammonkénti árra számítanak - írta a Magyar Hírlap.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A meleg hétvégi időjárás kedvezett a korábbi viharkárok mérséklésének, mert a termelők fertőtleníthették a sérült növényeket - mondta a Magyar Hírlapnak Simonka György, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke, aki egyben a Fidesz országgyűlési képviselője. "A viharkárok ellenére szuper minőségű lesz az idei termés, a hazai igényeket teljes egészében ki tudjuk elégíteni, és az uniós piacra is jut majd a magyar áruból" - mondta a szakember.

Tájékoztatása szerint az ágazat termelésének 10-15 százalékát adja a sárgadinnye, a többi a görögdinnye. Az ágazat teljesítménye tíz éve csökken, jelenleg ötezer hektáron termelnek dinnyét, míg tíz évvel ezelőtt ennek duplája volt a termőterület, s akkor Magyarország volt a világ harmadik exportőre. A magyar termelők a termés 70-80 százalékát még most is külföldön értékesítik. 

 

forrás: MTI/Hvg

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?