70-80 ft/kg lesz idén a dinnye

agrarszektor.hu
Szakemberek szerint kiváló minőségű lesz az idén a dinnye: a főszezonban, július második felében 70-80 forintos kilogrammonkénti árra számítanak - írta a Magyar Hírlap.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A meleg hétvégi időjárás kedvezett a korábbi viharkárok mérséklésének, mert a termelők fertőtleníthették a sérült növényeket - mondta a Magyar Hírlapnak Simonka György, a Magyar Dinnyeszövetség elnöke, aki egyben a Fidesz országgyűlési képviselője. "A viharkárok ellenére szuper minőségű lesz az idei termés, a hazai igényeket teljes egészében ki tudjuk elégíteni, és az uniós piacra is jut majd a magyar áruból" - mondta a szakember.

Tájékoztatása szerint az ágazat termelésének 10-15 százalékát adja a sárgadinnye, a többi a görögdinnye. Az ágazat teljesítménye tíz éve csökken, jelenleg ötezer hektáron termelnek dinnyét, míg tíz évvel ezelőtt ennek duplája volt a termőterület, s akkor Magyarország volt a világ harmadik exportőre. A magyar termelők a termés 70-80 százalékát még most is külföldön értékesítik. 

 

forrás: MTI/Hvg

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?