2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Aratják a búzát is - 4 millió tonna várható

agrarszektor.hu
Az őszi árpa után megkezdődött az őszi búza aratása is az országban, a kenyérgabonából a tavalyihoz hasonlóan 4 millió tonna termés várható - mondta Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára szerdán Budapesten az Aratási Koordinációs Bizottság idei első ülését követő sajtótájékoztatón.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az államtitkár közölte: az őszi árpából eddig a 176 ezer hektár vetésterület mintegy 35 százalékán végeztek a betakarítással. A hektáronkénti termésátlag 4 tonna körül lehet.

Az őszi búza vetésterülete 1,08 millió hektár, mintegy 100 ezer hektárral több a tavalyinál. A szakemberek 3,8-3,9 tonna hektáronkénti termésátlaggal kalkulálnak. Így az idén mintegy 4,0 millió tonna kenyérgabona kerülhet a magtárakba.

Az őszi búza aratásával eddig 2.650 hektáron végeztek.

 

forrás: MTI/Hvg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31