Szakszervezeti vezetőkkel tárgyalt a VM a Gyulai sorsáról

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős szervezeti egységének vezetője kedden egyeztetést folytatott a Gyulai Húskombinát Zrt. felszámolási eljárása során előállt helyzetről és a húsipari dolgozókat tömörítő szakszervezet szombatra tervezett demonstrációjáról. Az egyeztetésen a cég munkavállalóit az üzemi tanács elnöke, valamint a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke képviselte.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mint ismeretes, a társaság felszámolója likviditási problémákra hivatkozással a múlt héten csoportos létszámcsökkentésről szóló döntést jelentett be. A gyulai önkormányzat, illetve a Kormány nevében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Budai Gyula parlamenti államtitkár is elítélte a bejelentést, különösen mivel a felszámoló a céget stratégiai jelentőségűvé minősítő Kormányt előzetesen nem értesítette a tervezett intézkedésről. A döntés szöges ellentétben áll a kormányzati szándékokkal.

Az egyeztetésen a felek egyetértettek abban, hogy a társaság működése kapcsán előállt nehéz helyzetért egyértelműen a tulajdonosokat és a menedzsmentet terheli a felelősség. Éppen ezért a szakszervezeti vezetők is hangsúlyozták, hogy szombati megmozdulásukat nem kormányellenes felhanggal kívánják megtartani, pusztán szeretnék átadni a tárca képviselőjének a teljes húsipari ágazat megsegítését célzó kéréseiket, javaslataikat. Üdvözölték a területen tapasztalható kedvező fejleményeket, többek között a nemrégiben elfogadott sertésstratégiát. Kinyilvánították továbbá igényüket a minisztérium és a szakszervezetek között az ágazatot érintő párbeszéd folytatására.

A tárca képviselői hangsúlyozták, hogy a Kormány a hazai és az uniós jogszabályok kereteinek megtartásával elkötelezett a Gyulai Húskombinát Zrt. munkahelyeinek megőrzése, a cég működőképességének fenntartása iránt mindaddig, amíg a szükséges szerkezetátalakítás, illetve esetleges tulajdonosváltás be nem következik. A minisztérium a feldolgozóipart érintő intézkedéseinek tervezése és megvalósítása során mindenkor a szektor agrárgazdasági érdekeinek szem előtt tartásával jár el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?