Erősödött a mezőgazdaság az elmúlt három évben Fazekas Sándor szerint

agrarszektor.hu
Erősödött a magyar mezőgazdaság az elmúlt három évben az előző időszak kudarcai után - jelentette ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szaktárca irányítója a minisztériumban több szakmai szervezet, intézmény és vállalkozás vezető képviselőinek adta át a hivatalos partnerségi, valamint stratégiai együttműködésről szóló dokumentumot. A miniszter üdvözlő beszédében kitért arra, hogy felértékelődött a magyar mezőgazdaság által előállított áru, egyben nagyobb respektje lett az egészséges élelmiszernek, továbbá becsülete lett a magyar mezőgazdaság által nyújtott tisztes megélhetésnek is.

Kiemelte: ezeket az eredményeket támasztja alá, hogy az elmúlt években növekedett a magyar mezőgazdaság exportja, egyes területeken 20-30 százalékos emelkedés is tapasztalható volt. Erősödött Magyarország agrárdiplomáciai tevékenysége is, példaként említette, hogy kedden brazil minisztertársával folytatott megbeszéléseket Budapesten.

A miniszter szerint Magyarország az EU egyik, mások által is elismerten erős mezőgazdaságú országává vált, ezt azzal is alátámasztotta, hogy a belföldi piacon egy év alatt 70-ről 75 százalékra növekedett a magyar áruk aránya, és a folyamat még nem állt meg. A mezőgazdaságba vetett bizalom erősödését felmérések is kimutatják, az egyik alapján a magyar mezőgazdasági termelők 80 százaléka tervezi gazdasága korszerűsítését.

Fazekas Sándor reményét fejezte ki, hogy a megkötött megállapodások intézményes keretet biztosítanak az ágazat további fejlődéséhez. A vidékfejlesztési miniszter 17 együttműködési, illetve stratégiai partnerségi megállapodásról szóló okiratot adott át, közöttük a Budapesti Corvinus Egyetem, az Agárdi Pálinkafőzde Kft., a Gyulahús Kft., a Hungerit Zrt., a Szentkirályi Ásványvíz Kft. és a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetsége képviselőinek.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?