Pusztulnak a méhek: vagyonokat költenek rá, hogy megtalálják a megoldást

Agrárszektor
Olyan programot dolgoz ki az Európai Unió, amely segíti az uniós gazdákat abban, hogy a beporzást beillesszék a mindennapi mezőgazdasági rutinjukba, egészen pontosan pedig a természetes beporzási területek és módszerek megőrzése a cél. A méhek pusztulása mostanra pénzben mérhető károkat okoz a mezőgazdaságnak, ezért mindenképp szükség van valamilyen megoldásra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több millió eurós EU-s támogatást kaphatnak az uniós gazdák a North Sea Region Interreg Programme-on belül. Ez a program a fenntartható fejlődést szolgálja és Németországtól Norvégiáig az észak-nyugati EU-s országokban működik. A programban résztvevők áttekintik és felfedezik a beporzás módszereit, az így megszerzett tudás segítségével pedig a gazdák és az agrárszektorban dolgozók képesek lesznek olyan döntéseket meghozni, amelyek a fenntartható gazdálkodást szolgálják. A cél az, hogy 10 százalékkal emelkedjen a beporzó rovarok mennyisége - írta a Southwest Farmer brit agrároldal. 


A projekt 4,1 millió angol fontot, vagyis körülbelül 4,6 millió eurós összeget használ fel arra, hogy a cél meg is valósuljon. A program három és fél éven keresztül fut és különféle szereplőket hoz össze, az agrárkutatóktól a szakpolitikusokig, a termelőktől a méhészekig. A tudósok és a szakemberek azon dolgoznak majd, hogy összehozzák a beporzó rovarok életkörülményeit javító intézkedéseket a hagyományos mezőgazdasággal. Minderre azért van szükség, mert főleg a monokulturális, sok rovarirtó szert felhasználó mezőgazdaság gyorsan borítja fel a természet egyensúlyát, világszerte pusztulnak el a rovarok, velük együtt a madarak és így elmarad a növények beporzása is. A projekt segítségével olyan irányelveket fogalmaznak meg a különböző agrárszereplők, amelyek segítségével ez a káros folyamat visszafordítható, az elvek segítségével pedig a gazdálkodók beépíthetik a mindennapos gazdálkodási gyakorlatba a beporzást elvégző rovarok életterének megőrzését, a beporzók mennyiségének növelését és így a fenntarthatóságot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 14. 06:02