Kedvezőbb piaci helyzet a hazai tormatermelőknek

agrarszektor.hu
A torma-piacon keletkezett túltermelés megoldásáról egyeztetett Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az ágazat meghatározó szereplőivel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavaly megtermelt fűszernövény jelentős részét nem tudták értékesíteni, így a felhalmozódott mennyiséget jelenleg is hűtőházakban tárolják, mintegy 3 ezer tonna pedig a földeken maradt.

Az államtitkár a megbeszélésen hangsúlyozta, az a cél, hogy a tormatermelők és a tormafelvásárlók közösen találjanak megoldást, valamint hogy erre az évre egy átfogó stratégia szülessen. A tárca kész egy olyan rendelet előkészítésére, amely a tormafelvásárlás szempontjait rögzíti. Az államtitkár kijelentette, a Vidékfejlesztési Minisztérium partner a belső piacok megerősítésében, ezért hamarosan a nagy üzletláncok képviselőivel is tárgyalóasztalhoz ül. Emellett a szaktárca segítséget tud nyújtani a külső piacokon is - így például Oroszországban és Azerbajdzsánban - a jelentősebb értékesítés megszervezésében.

Az államtitkár leszögezte, a továbbiakban is szorgalmazza a tormapiac szereplőivel való rendszeres egyeztetéseket. Hangsúlyozta, a legfontosabb szempont a hazai piac védelme.

A hajdúsági növény hungarikumnak számít. Magyarországon mintegy két ezer család él tormatermelésből és mintegy 10 ezer embernek ad munkát.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31