Magyar szerepvállalás Kazahsztánban

agrarszektor.hu
Magyar közreműködéssel, magyar szakemberek segítségével áprilisban mezőgazdasági munkálatok kezdődtek a világ kilencedik legnagyobb országában, Kazahsztánban. Utoljára a kilencvenes évek elején volt példa hasonlóra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar L.A.C. Holding és a kazah Smart Agro Karkara tulajdonában lévő Karcag-Merke Agro vegyesvállalat egyelőre - kísérleti jelleggel - első lépésben120 hektáron kezdte el a vetések talaj-előkészítését, de rövid távon is már több mint ezer hektár megművelése a cél.

Hosszabb távon a terv a magyar technológia bevezetése a kazah mezőgazdaságba, a magyar kukorica fajták elismertetése, az öntözhető területek növelése, illetve az öntözési technológia fejlesztése.

A vegyesvállalat szeretné megvetni a lábát a merkei járásban és példát kíván mutatni a helyi gazdáknak. Ha az időjárás és a géppark engedi, akkor a vetésre már április végén sor kerülhet. Az L.A.C. Holding célja további vegyesvállalatok alapítása Kazahsztán különböző térségeiben.

A tervek szerint a távoli országban még idén létrejöhetnek - magyar részvétellel - vágóhidak, terménytárolók, szárítók és területi központok. Sőt, egy komplett magyar mezőgazdasági gépértékesítő hálózat kiépítése is szerepel az elképzelések közt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31