Sikeres exportőr kkv-kat díjaz a HITA

agrarszektor.hu
Az Nemzeti Külgazdasági Hivatal meghirdeti az Év Exportőre Díjat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A magyar gazdaság exportteljesítményének javulásában mind nagyobb szerepet játszanak a kkv-k, exportrészesedésük a 2011-es 21%-ról 2012-re 23%-ra nőtt. A folyamatosan javuló trenddel párhuzamosan a tradicionálisnak számító piacokon túl a dinamikusan fejlődő országokba irányuló export terén is jelentős eredményeket könyvelhetnek el.

A hazai munkavállalók hetvenöt százalékát alkalmazó magyar kkv-k külpiaci növekedését ösztönzi, és a kiemelkedő teljesítményeket immáron másodjára jutalmazza a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) az Év Exportőre Díjjal. A pályázatot azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére hirdeti meg a HITA, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.

Az Év Exportőre Díj pályázatban kategóriánként egy díjazottat választ ki a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a HITA szakértőiből álló Bíráló Bizottság. Jelentkezési határidő: 2013. október 28.

Kategóriák:
"Év exportőre 2013 - Tudatos Exportőr" - Azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat ismerik el, amelyek valamely hazai termék, szolgáltatás vagy technológia területén, innovatív módon, átgondolt és tervezett piacra lépési stratégia mentén fejtik ki külgazdasági tevékenységüket.

"Év exportőre 2013 - Innovatív Exportőr" - azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat kerülnek díjazásra, amelyek termékük/szolgáltatásuk technológiai fejlesztése által értek el külpiaci sikereket.

"Év exportőre 2013 - Meghatározó Exportőr" - azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat kerülnek elismerésre, amelyek legalább 10 éves exportőri múlttal rendelkeznek és jelentős külpiaci sikereikkel tartósan hozzájárulnak a magyar gazdaság eredményeihez.

"Év exportőre 2013 - Regionális stratéga" - azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat díjazzák, akik kitartó és megbízható külgazdasági tevékenységük során hozzájárultak a szomszédos országokkal való gazdasági kapcsolataink elmélyítéséhez. (Balkán, Visegrádi országok, Ukrajna)

"Év exportőre 2013 - Legnagyobb Legkisebb Exportőr" - azon hazai mikrovállalkozások külpiaci tevékenysége kerül elismerésre, akik 10 főnél kevesebbet foglakoztatnak és az éves nettó árbevételük legfeljebb 500 millió Ft, valamint exporttevékenységük innovatív jellege példamutató más mikrovállalkozások számára.

"Év női exportőre 2013 - ERGO és HITA Enterprise Europe Network közös díja" - azon hazai mikro-, vagy kisvállalkozásokat díjazzák, amelyek az elmúlt 1-3 évben kiemelkedő exportsikereket értek el termékük/szolgáltatásuk külpiacra jutási törekvései során. Azok a cégek jogosultak pályázni erre a címre, akik az alábbi feltételek közül legalább egynek megfelelnek: nő a szakmai ügyvezető igazgatója, vagy legalább 50 százalékban a tulajdonosa, vagy a vállalkozás alapítója/társalapítója, vagy a felső vezetés tagja, aki a külpiaci stratégia megalkotásáért/kivitelezéséért felel.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?