Most már jogerős a csődegyezség a bábolnai IKR-nél

agrarszektor.hu
"IKR Együttműködésként" üzemel tovább a nagy múltú agrárcég.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Életbe lépett a bábolnai IKR Kereskedelmi Zrt. és a hitelezők közötti megállapodás, mivel az illetékes jogi fórumok elutasították a márciusban létrejött csődegyezséggel szembeni fellebbezéseket. Ezzel a tavaly indult csődeljárás befejeződött, az IKR pedig több cég együttműködésében tevékenykedik tovább. Az "IKR Együttműködés" a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon mutatkozik be, ahol "készletkisöpréses" és "terményért gépet" akciókat szervez.

A Tatabányai Törvényszék márciusi, illetve a Győri Ítélőtábla június döntése szerint jogerőre emelkedett az IKR Zrt. csődegyezségét jóváhagyó végzés - jelentette be Szaxon J. Attila, az IKR vezérigazgatója. Ezzel a csődeljárás befejeződött, az IKR és a hitelezők közötti megállapodás pedig életbe lépett. Mint ismert, az IKR-nél tavaly novemberben kezdődött csődeljárás, mivel a hitelező bankok lejárttá tették a társaság hiteleit.

A márciusban kötött csődegyezséget jóváhagyó bírósági végzés ellen egy IKR-kisrészvényes, egy gumiárukat szállító cég és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyújtott be fellebbezést. A csődegyezséget a céget hitelező három bank - a Raiffeisen, a K&H és az Erste - közül a Raiffesein nem szavazta meg, de bírósági fellebbezést sem nyújtott be - értesült az agrarszektor.hu.


Szaxon J. Attila (MTI-fotó: Kovács Attila)

 

Szaxon J. Attila közleménye szerint az 1973-ban alapított IKR jövőjét most egy olyan együttműködés határozza meg, amely az IKR "gyökerekből" kifejlődött vállalkozások között valósul meg. A mostani tájékoztatás szerint az "IKR Együttműködésben" az IKR Kereskedelmi Zrt., az IKR Gépkereskedelmi Kft. és a Pannon Technika Kft. vesz részt. Korábban viszont az IKR még azt közölte, hogy az együttműködés több további cég összefogásával valósul meg a budapesti székhelyű Axxo Invest Zrt. holdingszerű irányításával.

A most bejelentett együttműködésben az IKR Kereskedelmi Zrt. kereskedelemfejlesztéssel és márkafüggetlen gépimporttal foglalkozik, a céget pedig Szaxon J. Attila vezeti vezérigazgatóként. Az IKR Gépkereskedelmi Kft.-nél - amelyet korábban Szaxon Róbert irányított - Bánki Lóránd lett az ügyvezető igazgató, és a vállalat a Massey Ferguson, a Kuhn, a Hagie, a FAO, a Kirchner és a Stetzl gépek forgalmazását végzi. A Pannon Technika Kft. profiljába a mezőgazdasági gépek és az autódaruk szervize, az erdészeti és mezőgazdasági speciális gépek gyártása, illetve a márkafüggetlen autószerviz és autósbolt működtetése tartozik Patkó Lajos ügyvezető igazgató irányítása mellett.

Az IKR Együttműködés a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon mutatja be kínálatát és szolgáltatásait a termelőknek - közölte a vezérigazgató. Az IKR Zrt. egyúttal "készletkisöpréses" kedvezményes gépértékesítést tervez, a nagyigmándi CornMill Hungary Kft.-vel közösen pedig "terményért gépet" akciót szervez.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?