Most már jogerős a csődegyezség a bábolnai IKR-nél

agrarszektor.hu
"IKR Együttműködésként" üzemel tovább a nagy múltú agrárcég.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Életbe lépett a bábolnai IKR Kereskedelmi Zrt. és a hitelezők közötti megállapodás, mivel az illetékes jogi fórumok elutasították a márciusban létrejött csődegyezséggel szembeni fellebbezéseket. Ezzel a tavaly indult csődeljárás befejeződött, az IKR pedig több cég együttműködésében tevékenykedik tovább. Az "IKR Együttműködés" a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon mutatkozik be, ahol "készletkisöpréses" és "terményért gépet" akciókat szervez.

A Tatabányai Törvényszék márciusi, illetve a Győri Ítélőtábla június döntése szerint jogerőre emelkedett az IKR Zrt. csődegyezségét jóváhagyó végzés - jelentette be Szaxon J. Attila, az IKR vezérigazgatója. Ezzel a csődeljárás befejeződött, az IKR és a hitelezők közötti megállapodás pedig életbe lépett. Mint ismert, az IKR-nél tavaly novemberben kezdődött csődeljárás, mivel a hitelező bankok lejárttá tették a társaság hiteleit.

A márciusban kötött csődegyezséget jóváhagyó bírósági végzés ellen egy IKR-kisrészvényes, egy gumiárukat szállító cég és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyújtott be fellebbezést. A csődegyezséget a céget hitelező három bank - a Raiffeisen, a K&H és az Erste - közül a Raiffesein nem szavazta meg, de bírósági fellebbezést sem nyújtott be - értesült az agrarszektor.hu.


Szaxon J. Attila (MTI-fotó: Kovács Attila)

 

Szaxon J. Attila közleménye szerint az 1973-ban alapított IKR jövőjét most egy olyan együttműködés határozza meg, amely az IKR "gyökerekből" kifejlődött vállalkozások között valósul meg. A mostani tájékoztatás szerint az "IKR Együttműködésben" az IKR Kereskedelmi Zrt., az IKR Gépkereskedelmi Kft. és a Pannon Technika Kft. vesz részt. Korábban viszont az IKR még azt közölte, hogy az együttműködés több további cég összefogásával valósul meg a budapesti székhelyű Axxo Invest Zrt. holdingszerű irányításával.

A most bejelentett együttműködésben az IKR Kereskedelmi Zrt. kereskedelemfejlesztéssel és márkafüggetlen gépimporttal foglalkozik, a céget pedig Szaxon J. Attila vezeti vezérigazgatóként. Az IKR Gépkereskedelmi Kft.-nél - amelyet korábban Szaxon Róbert irányított - Bánki Lóránd lett az ügyvezető igazgató, és a vállalat a Massey Ferguson, a Kuhn, a Hagie, a FAO, a Kirchner és a Stetzl gépek forgalmazását végzi. A Pannon Technika Kft. profiljába a mezőgazdasági gépek és az autódaruk szervize, az erdészeti és mezőgazdasági speciális gépek gyártása, illetve a márkafüggetlen autószerviz és autósbolt működtetése tartozik Patkó Lajos ügyvezető igazgató irányítása mellett.

Az IKR Együttműködés a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon mutatja be kínálatát és szolgáltatásait a termelőknek - közölte a vezérigazgató. Az IKR Zrt. egyúttal "készletkisöpréses" kedvezményes gépértékesítést tervez, a nagyigmándi CornMill Hungary Kft.-vel közösen pedig "terményért gépet" akciót szervez.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?