Így könnyíti a pénzek kifizetését Lázár minisztériuma

agrarszektor.hu
Módosította a megvalósítások, illetve a kifizetési kérelmek benyújtási határidejét a Miniszterelnökség azoknál a vidékfejlesztési pályázatoknál, amelyek az idén tavasszal jelentek meg a 2007-2013-as előző uniós költségvetési ciklus megmaradt forrásainak felhasználása érdekében. A kertészeti és a vidéki alapszolgáltatási támogatásoknál november 6-ig, a fiatal gazdák induló támogatásánál november 13. az új határidő.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) jogcímrendeleteinek újabb módosításáról döntött Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter - áll a tárca közleményében. A változtatások célja, hogy csökkentsék a gazdák szankcióit, illetve módosítsák a megvalósítások, illetve a kifizetési kérelmek benyújtási határidejét. A módosítások a Magyar Közlöny 165. számában jelentek meg, és arra irányulnak, hogy fel lehessen használni a 2007-2013 közötti, előző uniós költségvetési ciklus megmaradt forrásait.

 

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2015: két nap, 60 előadó, 700 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Kertészek, alapszolgáltatások, fiatal gazdák

Mint ismert, a forráselköltés érdekében a Miniszterelnökség tavasszal három új pályázatot hirdetett a kertészeti gépbeszerzések, a vidéki alapszolgáltatások és az induló fiatal gazdák támogatására. A kertészeti és az alapszolgáltatási támogatásoknál a megvalósítás és kifizetési kérelem benyújtási határideje most egységesen 2015. november 6-ra változott, míg a fiatal mezőgazdasági termelők november 13-ig nyújthatják be kifizetési kérelmeiket.

Kötelező engedélyek

A módosítások nyomán több további szabály is változott - közölte a minisztérium. Abban az esetben, ha az utolsó kifizetési kérelemhez csatolandó kötelező engedélyek még nem állnak az ügyfél rendelkezésére, viszont egyéb körülmény nem indokolja a támogatás elutasítását, folyósítani kell az elnyert összeget. Az ügyfélnek ugyanakkor a hiányzó okiratokat pótlólag kötelessége bemutatni a határozat közlésétől számított 6 hónapon belül, ellenkező esetben a támogatást vissza kell fizetnie.

Jogorvoslati eljárások

Az elhúzódó jogorvoslati eljárások miatt az ezzel érintett kifizetési kérelmek benyújtása 2015. november 13. napjáig lehetséges azoknak, akiknek erre már egyébként nem lenne lehetősége.

Erdősítések

Az idei évben a mezőgazdasági területek erdősítéséhez már megigényelt jövedelempótló támogatás mellett az egységes területalapú és a kiegészítő nemzeti támogatás is jár az érintett területekre.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?