Lecsapott a zloty ereje a forintra

agrarszektor.hu
Viszonylag eseménytelen volt a hétfői kereskedési nap a forint számára és a kedd reggeli órákban sem látunk nagyobb elmozdulást. Nem úgy a lengyel zloty esetében - írja a Portfolio.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nagyon szűk sávban ingadozott a forint euróval szembeni árfolyama az elmúlt egy napban, a jegyzések kedd reggel a 314,60-as szintnél tartózkodnak, ami megegyezik a tegnap esti szintekkel.

A nemzetközi részvénypiacokon sem látunk nagy elmozdulásokat, az amerikai tőzsdék tegnap a pozitív tartományban fejezték be a napot, ma reggel viszont már vegyes a kép Ázsiában, fontosabb adatok hiányában. A befektetői hangulat inkább támogató.

A feltörekvő európai devizák közül a lengyel zloty tud is profitálni ebből, tegnap óta bő 1%-ot erősödött az euró ellenében.

Ebben az erősödésben a Fitch döntése játszott fontos szerepet, ugyanis a hitelminősítő megerősítette a lengyel adósminősítést, sőt, hasonló hiánypályát vázolt fel a lengyel költségvetés számára, mint a kormány. A Fitch előrejelzése szerint jövőre a lengyel büdzsé GDP-arányos hiánya 3% lehet, ami nagyon közel van a kormány 2,9%-os céljához.

A zloty ereje lecsapódott a forinttal szemben is, az EUR/PLN jegyzések a 72-es szintig emelkedtek, egy nap alatt több mint 1%-kal értékelődött le a forint a lengyel devizával szemben. Ezzel kéthetes mélypontjára esett a forint ebben a devizakeresztben.

Kimaradt a jóból a forint

 

Kimaradt a jóból a forint

 

Zöldítés, új élelmiszeripari GINOP források, uniós pályázati dömping, agrárfinanszírozás, versenyképes húsmarhatartás - és ez még csak néhány téma, amelyekről az idei hajdúböszörményi Kelet-magyarországi Agrárfórumon hallhat! Nemcsak szakmai program hanem kiváló kapcsolatépítési lehetőségek és egyedülálló attrakciók is várják: versenytraktorok, traktorhúzó verseny, 3 napos agrárexpó, traktorkarnevál. Kattintson a részletes programért és jelentkezzen azonnal!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?