15 milliós brüsszeli karácsonyi ajándék a magyar gazdáknak

MTI
Visszatérítenek 435 millió eurót a közvetlen kifizetésekre jogosult európai gazdáknak a válságtartalék terhére. Ebből az összegből a magyar gazdáknak mintegy 15 millió euró jár.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Közös Agrárpolitika 2013-ben végrehajtott reformjának alapján minden évben elkülönítenek egy meghatározott összeget a közvetlen kifizetési keretből válságtartalékolás céljából. Ezt a tartalékot akkor lehet mozgósítani, ha az éves költségvetés nem elégséges olyan piactámogatási intézkedések finanszírozásához, mint az állami intervenció, a magántárolás vagy válsághelyzetekben rendkívüli lépések. Ha azonban az év végéig nem használják fel a válságtartalékot, az abban elkülönített pénzt kifizetik a gazdáknak.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Tavaly 441,6 millió euró került a válságtartalékba. Az Európai Bizottság a múlt év szeptembere óta nagyjából egymilliárd euró rendkívüli pénzügyi támogatást nyújtott a különösen súlyos piaci helyzetbe került agrárszektornak. Ezt a nem tervezett kiadást úgy fizették ki, hogy nem nyúltak hozzá a válságtartalékhoz. A ténylegesen kifizethető összeg 435 millió euró, a visszatérítés december 1-jén kezdődik. A bizottság közlése szerint a magyar gazdáknak 15 millió euró jár.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?