Agrárkamarai tagdíjfizetés: közelegnek a határidők

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagdíjbevallási határideje július 15. Azok az őstermelők, akiknek előző évi árbevétele nem érte el a 600 ezer forintot, és emiatt nem kell bevallást tenniük, 2017. június 30-ig fizethetik meg a 2000 forintos éves tagdíjat. A többi tag esetében a tagdíjbefizetés határideje július 31.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál jelenleg is tart az idei tagdíjbevallási időszak. A kamarai tagok július 15-ig tehetik meg bevallásukat a kamara portálján elérhető e-irodába belépve. Nem kell bevallást tenniük a földműves tagoknak, illetve azoknak a kizárólag őstermelőként tevékenykedő kamarai tagoknak, akiknek az előző évi árbevételük nem érte el a 600 ezer forintot, és nem kívábbak élni a NAK-alapszabályában foglalt kedvezményekkel. Esetükben elégséges, ha június 30-ig banki átutalással vagy a NAK által postai úton megküldött csekken megfizetik a 2000 forintos tagdíjat. A NAK előzetes adatai alapján több mint 180 ezer tag élhet ezzel a könnyítéssel - olvasható a NAK közleményében.

Mintegy 200 ezer kamarai tagnak kell eleget tennie kötelességének. Közülük eddig már több mint 50 ezren elkészítették tagdíjbevallásukat. Azoknak a kamarai tagoknak, akik július 15-31. között tesznek bevallást, a fizetendő tagdíj 10 százalékának megfelelő késedelmi pótlékot is meg kell fizetniük a tagdíjon felül. A tagdíj megfizetésének határideje változatlanul július 31. Ezt követően a bevallást nem tett tagok tagdíjfizetési kötelezettségét a kamara állapítja meg, esetükben a pótlék a megállapított tagdíj 20 százaléka.  

Az igénybe vehető tagdíjkedvezmények idén tovább bővültek - közölte a NAK. Azok a tagok, akiknek agrárgazdasági tevékenységből származó nettó árbevétele nem éri el a teljes árbevétel 33 százalékát (külön kérelem esetén 50 százalékát), kérhetik, hogy a tagdíjfizetési osztályba sorolás csak az agrárgazdasági tevékenységből származó árbevétel alapján történjen. A változás a NAK szerint jelentős, hiszen ez eddig 20, külön kérelem esetén 25 százalék volt.

A NAK küldöttgyűlése idén májusban határozott arról, hogy ha a 2016-ban a tagjegyzékbe vett tagok 2017. július 31-ig megszüntették, illetve megszüntetik a tagságukat, és a rögzített egyéb feltételeknek is megfelelnek, mentesülhetnek a tagjegyzékbe való bekerülésük évét megelőző években esedékes tagdíj megfizetése alól. A küldöttgyűlés arról is döntött, hogy 2017. július 31-ig ismételten megnyílik a 2013-2016 évekre a tagdíjalap arányosításának lehetősége azoknak, akik folytattak, illetve folytatnak agrártevékenységet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?