Vigyázat, elszabadulhat a forint!

agrarszektor.hu
Felülteljesítő volt az elmúlt napokban a forint, és az igazi lendület még csak most jöhet. A nemzetközi piacok ugyanis kedvező hangulatra váltottak - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

 


A 305-ös szint alá süllyedt péntek délutánra a forint euróval szembeni árfolyama és itt kezdi a hetet is a kurzus, így viszonylag csendes kereskedés zajlik a forint piacán.

Azt mondhatjuk az elmúlt napok forintmozgása alapján, hogy a hazai fizetőeszköz nagyon stabilan vészelte át az észak-koreai konfliktus által kiváltott viharos napokat.

A forint ereje még látványosabb, ha a legnagyobb vetélytársával, a lengyel zlotyval vetjük össze. A lengyel fizetőeszköz fokozatosan veszített értékéből az elmúlt hetekben, ezzel szemben a forint viszonylag stabil volt, így a PLN/HUF kurzusa a 71-es szint alá került. A forint közel van idei csúcsához a zloty ellenében.

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a nemzetközi piacokon jól indul a hét, ez pedig további támaszt adhat a hazai fizetőeszköznek. Nem kizárt, hogy a forint euróval szembeni kurzusa megint megcélozza a 303-as szintet a héten. Ebben az USA és Észak-Korea közötti konfliktussal kapcsolatos fejlemények akadályozhatják csak meg. 

Vigyázat, elszabadulhat a forint!

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Agrárpénzek

Jön az uniós pénz a gazdáknak

Október 16-án kezdődik a közvetlen támogatások és egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegének kifizetése.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?