2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Újra korábbi sávjában mozog a forint

agrarszektor.hu
Kedd reggelre megint csökkent a kockázatvállalási kedv a devizapiacokon, mivel egy újabb észak-koreai rakétakísérlet borzolja a kedélyeket. Ebből egyelőre a japán jen és a svájci frank tudott csak minimálisan profitálni. Eközben folytatódott az euró erősödése, ugyanis a délelőtt folyamán az EURUSD árfolyam átlépte a lélektani 1,2-es szintet - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ugyan csak néhány 10 fillért mozdult el a forint-euró árfolyam a déli órákban, de ez is elég volt ahhoz, hogy a 305-ös szint fölé érjen a kurzus. Ez azért érdekes, mert így az árfolyam visszatért abba a sávba, amiben két éve volt.

A dollár esésével párhuzamosan a dollár-forint jegyzés 253 közelébe esett, amire 2014 vége óta nem láttunk példát, így hamarosan akár 250 forintba is kerülhet egy dollár.

Kedd reggel 1,20 fölé emelkedett az euró-dollár árfolyam, amire 2015 januárja óta nem volt példa. Az utóbbi napokban már várható volt, hogy átviszi az 1,20-as lélektani szintet a jegyzés, de arra talán kevesen számítottak, hogy ilyen könnyen ugrik fölé.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra 0,3 százalékot veszített értékéből, míg a dél-afrikai rand 0,6 százalékot bukott. Ebből is látszik, hogy elsősorban a kockázatosnak számító feltörekvő piaci devizák a vesztesei a piaci hangulatnak, ugyanis az újabb észak-koreai rakétakísérlet miatt romlott a kockázatvállalási kedv.  

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?