Tovább gyengül a forint, itt a 308-as euró

agrarszektor.hu
Folytatódik szerdán a forint fokozatos gyengülése, hiszen a reggeli 307 körüli euróval szembeni jegyzések délre csaknem 308-ig emelkedtek, ami egyhavi forintmélypontot jelent. Nem különösebben jó ma a hangulat a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, a régiós devizák is gyengülnek picit, közben pedig a magyar piacon a befektetők az MNB jövő keddi MNB döntésére készülnek és ez is gyengítheti a forintot - írja a Portfolio.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Fokozatosan tovább gyengült ma délelőtt a forint, és az euróval szembeni jegyzések mostanra csaknem elérték a 308-as szintet, ami új egyhavi forintmélypontot jelent. Az euró/dollár közben stabilan 1,2000 közelében ragadt, így a dollár/forint jegyzések egyelőre 257 körül járnak a bankközi piacon. A régiós devizáknál is látszik egy kis gyengülés ma, a zlotyt az Európai Bizottsággal kapcsolatos szembenállás is gyengítheti valamelyest (tegnap továbblépett a bírósági reformmal kapcsolatos kötelezettségszegési eljárás a második fázisba).

 

A forint versenytársai közül a cseh korona stagnált az euróval szemben. A feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,2 százalékkal erősödött, míg a dél-afrikai rand szintén 0,2 százalékkal értékelődött fel.

A dollár 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, így 1,1988-nál jár a jegyzés. A hét elején érezhetően erősödött az amerikai deviza, így sikerült fokozatosan eltávolodnia az 1,20-as lélektani határtól. A japán jen közben 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Kis lépésekkel gyengül a forint

Igazán fontos makroadatok ma sem érkeznek, a befektetők jórészt a holnapi svájci és brit kamatdöntésekre fókuszálhatnak.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?