2023. szeptember 22. péntek Móric

310 felett ragadt a forint

agrarszektor.hu
Gyengüléssel kezdi a csütörtöki napot a forint, mely így 310 körül jár az euróval szemben. Közben a dollár továbbra is az erősödés felé hajlik, de kicsit megpihent a tegnap esti nagy rohanás után - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Csütörtök délutánra a dollár gyengülni kezdett, 0,2 százalékkal 1,191-ig emelkedett az euróval szembeni jegyzés.

Kicsit stabilizálódott a forint, de a 310,2-es árfolyam még így is fél százalékkal magasabb a tegnapinál.

A forint intenzív gyengülése mögött egyelőre nem látni komolyabb hírt, a magyar deviza egyértelműen alulteljesítő, hiszen a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengülést mutat csak.

A dollár-forint árfolyam közben majdnem 261-ig emelkedett.


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdték a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett, míg a dél-afrikai rand 0,3 százalékot veszített.  

Igazán fontos makroadat ma sem jelenik meg, viszont délután megszólal Mario Draghi EKB-elnök egy frankfurti konferencián. A tegnapi Fed-döntés után pedig az európai jegybank felé fordulhat a befektetők figyelme.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?