2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Egyhónapos csúcsra ugrott a dollár a német választások miatt

agrarszektor.hu
Május óta nem látott mélypontra gyengült a forint hétfő este, majd kicsit visszakapaszkodott, de így is 311 közelében kezdi a keddi napot. Az esésnek vannak hazai és nemzetközi okai is, az észak-koreai konfliktus mellett az MNB swaptenderei is felelősek érte. Kedd reggel az ÁKK devizakötvény-cserével kapcsolatos bejelentése azonban alig mozgatta meg az árfolyamot - írja a Portfolio.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A forint árfolyama kedd délutánra 311 körül jár az euróval szemben, ami 0,2 százalékos gyengülést jelent tegnaphoz képest. 


Tovább erősödött a dollár az euróval szemben, az 1,18 alatti árfolyam már fél százalékkal marad el a hétfőitől. A szakértők ezt elsősorban annak tudják be, hogy a vasárnapi német választások utáni bizonytalan helyzet aggasztja a befektetőket, nem tudni még ugyanis, kivel tud majd kormányt alakítani Angela Merkel.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális, 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euró ellenében, míg a cseh korona stagnált. A feltörekvő piaci devizák közül az orosz rubel 0,2 százalékos erősödéssel kezdett a dollárral szemben, amit elsősorban az olajár emelkedése hajthat, a török líra 0,3 százalékot javított, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékkal gyengült az amerikai devizával szemben.

Tegnap este a klasszikus menekülődevizák mentek nagyot az észak-koreai hírek hatására. A japán jen ma is folytatja az erősödést, 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, a svájci frank viszont már minimális korrekciót mutat.  

A makroadatok terén ma sem lesz túl sűrű a nap, elsősorban a jegybanki megszólalásokra lehet érdemes figyelni. Magyar idő szerint kedd este még Janet Yellen Fed-elnök is megszólal, de mellette is lesz több érdekesnek ígérkező nyilatkozat.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31