Istálló szellőztető

Az istálló szellőztető berendezések elengedhetetlenek az állattartásban. A rendszeres légkeringtetés az istállóban megelőzi a légúti megbetegedéseket, és segíti az állatokat.

Az összes haszonállat mindenekelőtt friss levegőt igényel, hogy ne pusztuljon el idő előtt, illetve hogy ne essen vissza jelentősen a tej, hús vagy tojás termelése. A jó levegő pedig rendszeres légkeringetéssel érhető csak el, amelyet istálló szellőztető berendezésekkel és rendszerekkel lehet biztosítani az állatoknak. Kialakításukat tekintve léteznek természetes, kényszerített és vegyes szellőztető rendszerek. Minden típusú szellőztető rendszer rendelkezik saját működési és telepítési jellemzőkkel. A nem megfelelő szellőzés vagy a helytelenül elhelyezett berendezések ugyanis mikroklíma zavarokat okozhatnak, ami az állatok megbetegedéséhez vezethet.

Vissza a fogalmak listájához

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.