Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint

agrarszektor.hu
A hét elején kibontakozott jelentős dollárerősödés csütörtökön megállt, majd megfordult, ami a feltörekvő piaci devizáknak fellélegzést okozott. Ez segített a forintnak is, hogy közel öthavi mélypontjáról kezdjen talpra állni - írja a Portfolio.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Amióta a hét közepén bejelentették a Trump-adócsomag néhány paraméterét, a dollár újra gyengülni kezdett, mert nagy a kétely a befektetőkben, hogy a Kongresszuson át lehet-e majd vinni az elképzeléseket.

Az euró/dollár mindezek miatt az 1,1720 körüli lokális mélypontról 1,18-ig visszaemelkedett, azaz gyengült a dollár. Közben azonban a piaci árazások továbbra is azt jelzik, hogy a befektetők magabiztosak a decemberi újabb Fed-kamatemelésben a 125-150 bázispontos sávba.

Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint

Az, hogy a dollár kicsit visszagyengült, enyhítette a feltörekvő piaci devizákra nehezedő leértékelődési nyomást, így a forint is kicsit elkezdett visszaerősödni öthavi mélypont közeli szintjéről az euróval szemben. A szerdán és csütörtökön tesztelt 312-ről 311-ig süllyedt az árfolyam.

Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint

A forint erősödése és a dollár gyengülése együtt oda vezetett, hogy 266 közeléből 263,7-ig ereszkedett mostanra a bankközi piacon az árfolyam.

Öthavi mélypontról kezd talpra állni a forint

Címlapkép forrása: Shutterstock

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?