Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

agrarszektor.hu
Hétfő reggel az euró is megérezte a vasárnapi katalán népszavazás utáni feszült helyzetet, fél százalékkal gyengült a dollárral szemben. A forint közben a péntek délutáni gyengülés után ma reggel is 312 közelében kezdi a napot az euróval szemben - írja a Portfolio.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Hétfő reggel 311,7-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a pénteki árfolyammal. A múlt hét végén a nap második felében billent meg érezhetően a magyar deviza árfolyama, akkor 310,2-ről ugrott másfél egységet.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

A dollárral szemben 265-nél jár a magyar deviza jegyzése.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással indítja a hetet. A feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,25 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra is hasonló bukást mutatott, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékkal esett vissza.

A dollár 0,4 százalékos erősödéssel kezdte a hetet, ami elsősorban a katalán népszavazás eredményének tudható be, hiszen a spanyol állam által alkotmányellenesnek minősített voksolás után a következő napokban komolyabb káosz alakulhat ki az országban. A japán jen eközben 0,3 százalékot veszített a dollárral szemben, akárcsak a brit font.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

Ma elsősorban felülvizsgált bmi-adatok érkeznek világszerte, majd a nap második felében a Fed egyik döntéshozója is megszólal, akinek a szavaira szintén figyelnek majd a befektetők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?