2023. szeptember 21. csütörtök Máté, Mirella

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

agrarszektor.hu
Hétfő reggel az euró is megérezte a vasárnapi katalán népszavazás utáni feszült helyzetet, fél százalékkal gyengült a dollárral szemben. A forint közben a péntek délutáni gyengülés után ma reggel is 312 közelében kezdi a napot az euróval szemben - írja a Portfolio.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Hétfő reggel 311,7-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a pénteki árfolyammal. A múlt hét végén a nap második felében billent meg érezhetően a magyar deviza árfolyama, akkor 310,2-ről ugrott másfél egységet.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

A dollárral szemben 265-nél jár a magyar deviza jegyzése.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel, a cseh korona pedig stagnálással indítja a hetet. A feltörekvő piacokon közben az orosz rubel 0,25 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a török líra is hasonló bukást mutatott, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékkal esett vissza.

A dollár 0,4 százalékos erősödéssel kezdte a hetet, ami elsősorban a katalán népszavazás eredményének tudható be, hiszen a spanyol állam által alkotmányellenesnek minősített voksolás után a következő napokban komolyabb káosz alakulhat ki az országban. A japán jen eközben 0,3 százalékot veszített a dollárral szemben, akárcsak a brit font.

Megütötték az eurót a katalán népszavazás hírére

Ma elsősorban felülvizsgált bmi-adatok érkeznek világszerte, majd a nap második felében a Fed egyik döntéshozója is megszólal, akinek a szavaira szintén figyelnek majd a befektetők.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?