Közel a forint másfél éves mélypontja

agrarszektor.hu
Már kedden 314 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és a szerdai napot is onnan kezdte. Ez azt jelenti, hogy kézzel fogható közelségbe került a másfél éves mélypont a magyar deviza szempontjából. A dollár az új Fed-elnök szavaira mozdult meg, méghozzá az erősödés felé.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Ma reggel 314,25-nél járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszállal volt magasabb a kedd esti jegyzésnél. Az utóbbi napokban apró lépésekkel araszolt felfelé a forint, a hét elején pedig már idei mélypontjára esett az euró ellenében. Innen azonban már csak egy lépés a másfél éves mélypont 315 felett.

Közel a forint másfél éves mélypontja

Tavaly decemberben 315,2-nél volt az árfolyam csúcsa, azt leszámítva 2016 júniusa óta nem volt stabilan 315 felett a jegyzés. A dollárral szemben szerda reggel 256,71-nél járunk, míg a svájci frank 273 forintba kerül.

Közel a forint másfél éves mélypontja

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdte a kereskedést, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel minimálisan gyengült a dollárral szemben. A török líra 0,2 százalékkal, míg a dél-afrikai rand csak kismértékben erősödött.

Az euró-dollár árfolyamban tegnap a nap második felére erősödésbe kapcsolt az amerikai deviza, így majdnem 1,22-ig süllyedt a jegyzés. A mai nap 0,1 százalékos korrekcióval indult, így 1,2237-nél áll éppen az árfolyam. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font stagnált.

Közel a forint másfél éves mélypontja

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?