Még jól bírja az újabb piaci pánikot a forint

agrarszektor.hu
Az amerikai tőzsdéken kialakult eladási hullám után péntek reggel sem látszott a kockázatkerülés a forint árfolyamán. A magyar deviza így továbbra is 313,5 körül állt az euróval szemben. A dollár szintén gyengült tegnap este Donald Trump szavaira, a kockázatkerülés élénkülésével pedig a hagyományos menekülődevizák elkezdtek erősödni.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

313,5-nél járt a forint ma reggel az euróval szemben, ami minimális erősödést jelent tegnaphoz képest. A magyar deviza napok óta a 314-es árfolyamot kerülheti, a jelek szerint azonban az amerikai piacokon tegnap este felerősődő újabb pánik nincs hatással a forintra. A dollárral szemben 255,7-nél járt a magyar deviza, míg a svájci frank 272 forintba került.

A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot

A régióban sem látszik egyelőre komoly mozgás, a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,2 százalékot javított a dollárral szemben, a török líra és a dél-afrikai rand pedig stagnált.

A dollár tegnap este Donald Trump szavaira elkezdett gyengülni, hiszen a befektetők attól tartanak, hogy az acélra és alumíniumra kivetett vámokkal globális kereskedelmi háborút indíthat el az amerikai elnök. Péntek reggelre kicsit korrigált az amerikai deviza, így most 1,2258 körül jár az euró-dollár jegyzés. A hagyományos menekülődevizákon viszont egyértelműen látszik a kockázatkerülés hatása: a japán jen 0,3 százalékot javított a dollárral szemben, míg a svájci frank ugyanennyivel erősödött az euró ellenében.

A forint még jól bírja az újabb piaci pánikot

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?