2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Nagyon valószínű, hogy Fazekas nem marad Orbán minisztere

agrarszektor.hu
Szinte biztosan nem folytatja a következő Orbán-kormányban Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A leköszönő tárcavezető két parlamenti cikluson át vezette az agrártárcát.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Várhatóan nem kap ismét agrárminiszteri posztot Fazekas Sándor az új Orbán-kormányban - értesült az agrárszektor.hu. A változtatás összhangban állhat Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatón tett bejelentésével, amely szerint nem az eddigi kormányzás folytatódik, hanem új kormány jön létre. Ez személycserékkel is jár majd, de a Fidesz elnöke egyelőre nem nevezett meg új leendő minisztereket.

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Mint ismert, Fazekas Sándor két parlamenti cikluson keresztül állt az agrártárca élén. 2010-2014-ben vidékfejlesztési, 2014-2018-ban pedig földművelésügyi miniszterként irányította a tárcát. A csaknem nyolcéves miniszterség azt is jelentette, hogy az egyik leghosszabb ideig hivatalban lévő tárcavezető volt az 1848-ig visszanyúló adatsorok szerint. Egyes információk szerint Fazekas Sándornak később európai parlamenti képviselői pozíciót szánnak.

A minisztercsere szakértők szerint együtt járhat az agrártárca szerepének átalakításával is. Szóba jöhet, hogy ismét szélesebb feladat- és jogkörrel működik majd a minisztérium, amelynek kormányon belüli súlya fokozatosan csökkent 2014-2018 között.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31