Szőlő-szerkezetátalakítás és új telepítés: most kell cselekedni!

agrarszektor.hu
A régi borszőlőfajta lecserélésére és új terület szőlővel való betelepítésére is lehet támogatást igényelni. A telepítési engedélyek és a kifizetési kérelmek ideje áprilisban jön el, de már készülhetünk további telepítési pályázatok beadására is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Magyar Államkincstár 9/2019 (II. 26.) számú közleménye alapján 2018/2019-es borpiaci évben 2019. április 1. és június 17. között nyújtható be kifizetési kérelem a borszőlőültetvények megvalósított szerkezetátalakítási támogatására. Kifizetési kérelmet kizárólag az nyújthat be, aki a Kincstár által jóváhagyott egyéni tervvel rendelkezik. A kifizetési kérelem legkésőbb az egyéni tervben szereplő tevékenység végrehajtását követő borpiaci évben nyújtható be.


A Vidékfejlesztési Program keretén belül támogatható új borszőlőültetvény telepítéseis. A legkisebb támogatható táblaméret 0,25 hektár, a támogatás az ültetvény művelésmódjának megfelelő támrendszer kialakítására is vonatkozik. Az igényelhető, vissza nem térítendő támogatás összege egyéni projekt esetén maximum 75 millió Ft, kollektív projekt esetén maximum 150 millió Ft. A támogatás maximális mértéke: 40-70%. A következő bírálati szakaszhatár: 2019. június 14.

A borszőlő telepítésére és kivágására vonatkozó szabályokról szóló 9/2017. (III. 6.) FM rendelet szerint új telepítési engedély iránti kérelmet minden év április 1. és április 30. között lehet benyújtani az illetékes hegybíróhoz. A kérelemhez mellékelni kell a talajvédelmi terv jóváhagyásáról szóló jogerős határozat másolatát, kivéve ha a telepítés ugyanazon a földrészleten, azonos nagyságú borszőlővel valósul meg.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03