Ötéves csúcson a gazdaságok jövedelme - és nem az árak emelkedése miatt

Agrárszektor
Trump támogatottsága a vidéki térségekben hagyományosan erősebb, de éppen az itt élő farmereket érintette talán a legsúlyosabban a Kínával vívott vámháború. Az eladatlan gabonakészletek lefelé nyomták az árakat, ráadásul a termés mennyisége is mélyponton van a tavaszi áradások miatt. A választás előtti utolsó évben luxus lett volna figyelmen kívül hagyni a gazdák gondjait.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tavaly nyár óta alig enyhülnek a kereskedelmi feszültségek az Egyesült Államok és Kína között. Donald Trump vámháborúja hosszú időre beszűkítette a farmerek értékesítési lehetőségeit. Az elnök nyilván érzi a felelősségét a dologban, és józanul felmérte azt is, hogy a jövő évi választások előtt nem célszerű elbizonytalanítani leghívebb szavazóit. Ezért bőkezű állami támogatásokkal kompenzálta a gazdálkodókat: eddig 19,5 milliárd dollárt költött a Fehér Ház a gazdák jövedelempótló kifizetéseire - számol az amerikai agráminisztérium, az USDA.

Az elemzők szerint idén még több jövedelmük is lesz a farmereknek, mint tavaly volt, sőt a gazdaságok összesített jövedelme ötéves rokordot érhet el. Ám ennek 17 százaléka tisztán állami dotációból származik - számolnak az elemzők.

Más forrásokból is nagy bevételekhez juthatnak idén az ottani gazdák. Idén extrém esős időjárással és árvizekkel indult Amerikában a szezon, így várhatóan nagyon meg fognak ugrani a növény- és jövedelembiztosítási kifizetések is. Az időjárás miatt a bevételkiesés mértékét a szakemberek 12,2 milliárd dollárra teszik, de az állati termékekben is 2,7 milliárd dolláros veszteség keletkezett. A mezőgazdaság kibocsátási értéke így idén mindenképpen csökken az USA-ban. A gazdák ebből - a támogatásoknak köszönhetően - semmit nem fognak érezni.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit. Regisztráljon most!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?