2022. augusztus 18. csütörtök Ilona

Kémsztori bontakozik ki egy agrárszoftver körül

agrarszektor.hu
A handelsblatt.com értesülése szerint kémkedéssel vádolnak egy kínai származású, volt Monsanto-alkalmazottat Amerikában. Akkor csaptak le rá, amikor mezőgazdasági szoftverekkel a táskájában beszállni készült a repülőgépbe.

A jól ismert amerikai vegyipari konszern, a Monsanto egyik korábbi, kínai származású alkalmazottját csütörtökön fogták el Washingtonban. A férfit ipari titkok kicsempészésének kísérletével vádolják. A 42 éves Haitao Xiang csaknem 10 éven át, 2008 és 2017 között dolgozott az óriáscégnél, és azelőtt vált ki a kötelékéből, hogy a vállalat a német Bayer tulajdonába került. A repülőtéren már szövetségi nyomozók fogadták, és még mielőtt a gép fedélzetére szállhatott volna, feltartóztatták - közölte a washingtoni ügyészség. Mint kiderült, a gyanú megalapozott volt: Haitao Xiang  a Monsanto tulajdonát képező, mezőgazdasági szoftvereket tartott magánál.

Az amerikai vegyipari konszern 2018 nyarán került a Bayer tulajdonába. A cég nemcsak a növényvédő szerek, hanem vetőmagok piacán is meghatározónak számított, valamint élen járt a gazdálkodást támogató szoftverek fejlesztésében is.

Nyitókép: content.linkedin.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?