2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Mi köze a koronavírusnak a sertéshúsexporthoz?

agrarszektor.hu
Úgy múlt el a kanai Holdújév, január 25., hogy a kereskedelem alig reagált rá. Elmaradtak a tömegrendezvények, nincsenek külföldi turisták, éttermekbe a helyiek is csak módjával járnak, a családi összejövetelek is megritkultak - itt a koronavírus, és ez betett a sertéshúsfogyasztásnak is.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Hiába írták alá a kereskedelmi fegyverszünetet Kína és az USA képviselői, a nagy fellendülés elmaradni látszik. Ellenkezőleg: folyamatosan csökken a sertéshúsfogyasztás Kínában. Ennek egyik nyilvánvaló oka az árak elszabadulása, a másik újabban a koronavírus, ami megakadályozta, hogy Kína méltóképpen ünnepelhesse a Holdújévet. A nemzetközi árak az egyre bizonytalanabb értékesítési lehetőségekre eséssel reagáltak - írja a farms.com.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az amerikai szakértők mégsem tartanak attól, hogy a koronavírus jelentős hatással lesz az idei sertéshús-kereskedelemre. Nagyobb veszélyt látnak az afrikai sertéspestis további terjedésében, illetve abban, hogy mely országoknak sikerül egymással előnyös kereskedelmi egyezményt kötniük. Az USA az elmúlt évet intenzív piacépítéssel töltötte, de versenytársai is igyekeztek Európában.

Ilyen körülmények között nagyon fontos, hogy a belső fogyasztás is erős támasza maradjon a sertéságazatnak"

- jegyzi meg a farm.com szakértője, Abhinesh Gopal.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?