Itt a bejelentés: új vezetőt neveztek ki a Pick Szeged Zrt. élére

MTI
Hétfőtől Takács István a Pick Szeged Zrt. vezérigazgatója; a közel harmincéves szakmai múlttal rendelkező menedzser a Glencore magyarországi cégcsoportjához tartozó Pannon Növényolajgyártó Kft.-től érkezett - írta szerdai lapszámában a Világgazdaság.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A társaság a lap kérdésére közölte, hogy 2019-ben 67 milliárd forint árbevétel mellett 4 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el. Az idén az értékesített termékmennyiség szinten tartását tervezik, de a növekvő eladási árak miatt az árbevétel emelkedésével számolnak, és az előző évhez hasonló nagyságú eredmény elérése a cél. 

A Pick szegedi gyárberuházásának első fázisa a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet miatt néhány hónappal csúszik. Az új szárazáruüzem építése eredetileg az idén tavasszal indult volna, a fejlesztés jelenleg előkészítési fázisban van.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?