Új vezérigazgató Magyarország második legnagyobb baromfifeldolgozója élén

Új vezérigazgató Magyarország második legnagyobb baromfifeldolgozója élén

agrarszektor.hu
Magyarország második legnagyobb baromfi-termeltetéssel, - feldolgozással és továbbfeldolgozással foglalkozó vállalatának vezérigazgatói pozícióját 2021. április 1-jétől Volosinovszki János tölti be. Tar Károly korábbi vezérigazgató a jövőben a Hungerit Zrt. igazgatóságának elnökeként segíti a cég további sikeres működését.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Volosinovszki János 1995-ben kezdte szakmai pályafutását az egykori Hajdú-Bét Rt. debreceni üzemében, és a ranglétrát végigjárva 2001-től már a zagyvarékasi gyár vezetője volt - olvasható a Hungerit Zrt. közleményében. 2004-től a korábbi Merian Orosháza Zrt. termelési igazgatója lett, 2009-től pedig a Nádudvari Élelmiszer Kft.-nél töltött be ügyvezetői és kereskedelmi igazgatói pozíciót egészen a Hungerit Zrt.-hez való 2021. január 1-jei csatlakozásáig. Az elmúlt 3 hónapban általános vezérigazgató-helyettesként vett részt a vállalat irányításában. 2020-ban az élelmiszeriparban végzett 25 éves példamutató munkájáért a szakember a Pénzügyminisztérium egyik legrangosabb elismerésében, a Magyar Gazdaságért Díjban részesült.

Az áprilistól Volosinovszki János irányításával működő, a közel 100 éves szentesi baromfi-feldolgozás hagyományait őrző Hungerit Zrt. három évtizeddel ezelőtt elsőként kezdte meg Magyarországon a panírozott baromfitermékek előállítását. A cég Valdor márkanév alatt gyártott közkedvelt termékei valamennyi hazai kisés nagykereskedelmi hálózat üzleteiben megtalálhatóak, és azok a jelentős export által a világ számos pontjára is eljutnak. A vállalat változatlanul elkötelezett a magas minőségű termékek előállítása, illetve a hazai és a nemzetközi fogyasztók megbízható, finom baromfihússal és -készítményekkel történő kiszolgálása iránt.

Volosinovszki János (Forrás: Hungerit Zrt.)

A Hungerit Zrt.-nél a tavalyi évben is komoly mezőgazdasági és élelmiszeripari beruházások valósultak meg a versenyképesség fenntartása és növelése érdekében, a fejlesztések pedig 2021-ben tovább folytatódnak majd a kapacitásbővítés, a hatékonyságnövelés, illetve az élelmiszer-biztonság erősítésének jegyében. A hosszú távú, stratégiailag kiemelt fontosságú beruházások között szerepel a jelenlegi víziszárnyasfeldolgozó vonal rekonstrukciója, egy új csirkefeldolgozó megépítése és a vágóhidak termeltetési hátterét biztosító állattartó telepek korszerűsítése, valamint létesítése is. A cég 2021-ben szentesi üzemeiben 20,4 millió db csirke és - a piac legmeghatározóbb szereplőjeként - 12 millió db pecsenyekacsa levágását, míg a szentesi és a vámospércsi továbbfeldolgozó üzemeiben megközelítőleg 13 ezer tonna baromfiból készült kényelmi termék előállítását tervezi.

A hosszú távú projektek mellet három fő célt tűztünk ki magunk elé a következő 1-2 évre: egyrészt szeretnénk tovább növelni a Valdor márka termékeinek ismertségét a hazai fogyasztók körében. Műszaki beruházásaink révén kiemelt figyelmet kívánunk fordítani a telepeinken és az üzemeinkben alkalmazott technológiák folyamatos fejlesztésére. Az éppen aktuális gazdasági környezet kihívásaira reagálva pedig a vállalatcsoport egészét érintő, különféle hatékonyságnövelő projekteket fogunk elindítani. Izgalommal várom az előttem álló új kihívásokat. A legfontosabb közös feladatunk a kollégákkal, hogy a Hungerit töretlenül fejlődjön és a magyar baromfiipar egyik legsikeresebb vállalata legyen, amelynek termékeivel a hazai és külföldi fogyasztók egyaránt maradéktalanul elégedettek

- mondta Volosinovszki János.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?