Gyakran veszel gyümölcslevelet? Akkor ezzel nem árt tisztában lenned
A cél, hogy a fogyasztók pontosabban megismerhessék, honnan származnak az általuk vásárolt termékek alapanyagai.
A cél, hogy a fogyasztók pontosabban megismerhessék, honnan származnak az általuk vásárolt termékek alapanyagai.
Az ipari szintű élelmiszer-termelés lehet egyszerre egészséges és fenntartható is a szakember szerint.
A magyar agrárdigitalizációs technológiák egyre versenyképesebbek a világpiacon.
Egyre több fogyasztói igényt kell kielégítenie a gyártóknak, közben pedig a környezetvédelemre is egyre jobban kell odafigyelniük.
Akár közvetve, akár közvetlenül, körülbelül egymilliárd ember élelmiszerellátásához tudnak hozzájárulni a MATE diákjai.
Nyár végéig még biztosan velünk marad Magyarországon az árrésstop az élelmiszerek esetében.
Cél, hogy a Közös Agrárpolitika végrehajtásához kapcsolódó szabályokat pontosítsák.
A változatos étrendre vonatkozó, módszertanilag validált új indikátort két csoportnál mérik.
Az célkitűzés szerint 2030-ig 30%-kal kellene csökkenteni a közlekedési zaj által krónikusan érintett emberek számát,de 2017 óta csak 2%-os csökkenés történt.
Innovatív védjeggyel ismerik el a helyi termékeket kínáló szolgáltatókat, még mindig lehet jelentkezni.
Ezekről a módosításokról minden mezőgazdaságban tevékenykedőnek érdemes tudnia Magyarországon.
Voltak előrelépések az élelmezésbiztonság elérése terén.
Tovább bővül a nemzeti parkok kínálata a fejlesztéseknek köszönhetően.
A fiatal gazdák és az érzékeny ágazatok támogatása kiemelten szerepet kap.
Edukációs kampány indult a méhekért
Már semmi sem a régi.
Kiemelten fontos a Natura 2000 területek megóvása.
Közel ezer embert foglalkoztat a cég.
Május 31-ig hatszáz műfészket is kihelyeznek.
Javíthatják a műholdas adatok felhasználását a mezőgazdasági statisztikákban.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.