Jön a nagy agráradózási reform: komoly változásokra készülhetnek az őstermelők

Jön a nagy agráradózási reform: komoly változásokra készülhetnek az őstermelők

MTI
A családi gazdaságokra és őstermelőkre vonatkozó szabályozás megújításával egyszerűsítené a kormány a mezőgazdasági termelők adózási környezetét, és növelné az adómentességi értékhatárokat - mondta az agrárminiszter a 33. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nagy István hangsúlyozta a szabályozás kiemelt jelentőségét, miután 290 ezer őstermelő és több mint 23 ezer családi gazdaság működési környezetéről van szó. A miniszter hozzátette: a közös őstermelői tevékenység és a jelenlegi családi gazdaság működési formák összevonásával új működési formaként szeretnék bevezetni az őstermelők családi gazdaságának intézményét. Az agrárminiszter bejelentette, hogy az új koncepciót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségével (MAGOSZ) együttműködésben, a Pénzügyminisztérium és az Igazságügyi Minisztérium bevonásával dolgozták ki és várhatóan az őszi ülésszakán tárgyalja az Országgyűlés.

Az Agrárminisztérium a korábbi támogatási formákon túl a Gazdaságvédelmi alapból 25 milliárd forint értékben több támogatási konstrukciót hirdetett meg, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus gazdasági hatásainak kezelésében

 - mondta Nagy István.

Címlapkép forrása: MTI/Rosta Tibor

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?