Több száz milliót fektettek a Cápák között milliárdosának agrárinformatikai cégébe

Több száz milliót fektettek a Cápák között milliárdosának agrárinformatikai cégébe

agrarszektor.hu
A Széchenyi Alapok 260 millió forinttal szállt be Moldován András, népszerű startup befektető "cápa" agrárinformatikai rendszerfejlesztő cégébe. Az Animalsoft Kft. a Livestocker precíziós állattenyésztési szoftver platformját fejleszti tovább az összegből.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Széchenyi Alapok befektetése nyomán a koronavírus-járvány miatt globálisan bevezetett korlátozások ellenére is nagyságrendekkel gyorsult a Livestocker piacra lépési stratégiájának megvalósítása. Mostanra Magyarországon minden negyedik sertés a Livestocker-ből kerül értékesítésre. A hazai értékesítés során meghatározó piaci szereplőkkel sikerült megállapodni. A Széchenyi 2020 keretében megjelent állattartó telep fejlesztési pályázat szintén jó lehetőséget jelent a Livestocker számára. Már eddig több jelentős összegű árajánlatot adott a cég ennek a pályázatnak a keretében.

Az utazási korlátozások miatt a külföldi piacokra való kijutás nehézkessé vált, ennek ellenére az Animalsoft megállapodott az első holland sertéstartóval és elindította a szoftver bevezetését. További előkészítő tárgyalásokat folytatnak Abu Dhabi, Pakisztán és Indonézia baromfitartó és takarmánygyártó vállalataival és fejlesztik az online értékesítéshez és magas szintű tanácsadáshoz szükséges felületeket.

Óriási lehetőség van Magyarországon a precíziós állattartás elterjedésében. Ehhez azonban az állatok mellett az adatainkkal is jól kell gazdálkodni. A Livestocker technológiája ebben jelent ugrásszerű javulást. A befektetés által a hazai állattartásnak kézzelfogható közelségbe került ez a jövő

- mondta Moldován András, az Animalsoft tulajdonos-ügyvezetője.

A Széchenyi Alapok eddigi működése során mintegy 120 befektetést hajtott végre. Jobbágy Dénes, a gazdasági társaság elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy kiemelkedően fontosnak tartják, hogy befektetéseikkel hozzájárulnak a magyar agrárium modernizálásához és versenyképességének elősegítéséhez. Az állattartásban e téren vezető szerephez juthat a Livestocker platform.

Az Animalsoft által fejlesztett Livestocker szoftver egyszerre egy vállalatirányítási rendszer (ERP) és a rendelkezésre álló adatok elemzésével meghatározó része a sikeres döntés előkészítésnek, a hatékonyságnövelésnek és az üzletfejlesztésnek, a naprakész és releváns kimutatásain keresztül. Az üzleti információk minden folyamatra kiterjedő beszerzése, tárolása, feldolgozása és felhasználása lehetővé teszi a vállalat teljes körű, gyors, fókuszált és hatékony irányítását, online.

A Livestocker képes a vásárlási és teljesítési szokások nyomon követésére, az értékesítés adott vevő igényeihez igazítására, és partnerspecifikus elszámolások, pénzügyi értesítők kezelésére és automatikus elküldésére. A Livestocker adatbeviteli applikációval mobiltelefonról is működik on- és offline egyaránt, valamint alkalmas QR kód alapú állat és ügylet azonosításra.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03