Erősödött az automatizált mezőgazdaság: újabb nagy játékos szállt be az ágazatba

Erősödött az automatizált mezőgazdaság: újabb nagy játékos szállt be az ágazatba

A Tencent is beszállt a DJI által támogatott mezőgazdasági-technológiai startupba, az FJ Dynamics-ba. Az egyik legnagyobb kínai technológiai vállalat más befektetőkkel együtt több száz milliónyi jüant bocsátott az FJ Dynamics rendelkezésére.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A Tencent Holdings Limited, Kína egyik legnagyobb technológiai vállalata még 2018-ban ígéretet tett arra, hogy nagyobb hangsúlyt fognak fektetni a vállalkozásokra, mivel az ország hagyományos iparágai egyre inkább kihasználják a technológiát a termelékenység növelése érdekében. A Tencent ipari projektjei az egészségügyi felvételek mesterséges intelligenciával történő elemzésétől kezdve a WeChat messenger üzenetküldő szolgáltatáson a kiskereskedőknek szóló ügyfélkezelési eszközök kiépítéséig terjednek, írta meg a TechCrunch.

A legfrissebb hír, hogy a Tencent a FJ Dynamics nevű kínai startupban eszközölt befektetéseket, ami mezőgazdasági automatizálási megoldásokat, például intelligens traktorokat és rizsátültetőket, valamint kikötőkbe és gyárakba tartozó pilóta nélküli járműveket értékesített ügyfeleinek szerte a világon. A támogatás pontos összege nem ismert, de a Tencent a héten bejelentette, hogy több, magát megnevezni nem kívánó befektetővel együtt több száz milliónyi jüant (1 jüan jelenleg 44,63 forint) gyűjtött össze az FJ Dynamics számára.

A 2017-ben alapított FJ Dynamics számos nagynevű vállalathoz kötődik Kínában. A cégjegyzési beadványok szerint az FJ Dynamics részvényesei között megtalálható a nagy dróngyártó DJI és a Dongfeng Asset Management nevű kínai állami autógyártó cég is. Egyes feltételezések szerint már az FJ betűkombináció is árulkodó a startup nevében, ami kibontva a Dongfeng nevéből a "Feng" szótagot, és a DJI nevéből a "Jiang" szót jelenti. Ezt az elméletet erősíti, hogy a cég alapítója és vezérigazgatója, Wu Ti korábban a DJI egyik vezető tudósa volt.

Emellett a DJI az utóbbi időben maga is ráerősített a mezőgazdasági drónok fejlesztésére. A Kínában bejegyzett FJ Dynamics saját bevallása szerint Kínában, Svédországban és Hollandiában rendelkezik kutatás-fejlesztési központokkal.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?