A franciák nem viccelnek: ilyen gépekkel tarolná le a földeket a Kuhn

A franciák nem viccelnek: ilyen gépekkel tarolná le a földeket a Kuhn

agrarszektor.hu
A francia Kuhn - egyebek mellett - mezőgazdasági gépgyártó bejelentette, hogy a november 12-18. között Németországban megrendezésre kerülő Agritechnica 2023 kiállításon tervezi bemutatni Karl névre keresztelt szántóföldi robotját.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A vállalat saverne-i székhelyén tartott sajtótájékoztatón Thierry Krier, a Kuhn vezérigazgatója a Karl szántóföldi robotot sokkal többnek nevezte, mint egy egyszerű robotot. A szakember úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi változat már teljes. A vállalat vezérigazgatója külön kiemelte, hogy a termék nem egyszerűen egy autonóm traktor - írta meg a Future Farming.

Mi eszközgyártók vagyunk, és a Karl ebből született. Egy olyan megoldás utolsó darabját képviseli, amely szerintünk alkalmas az európai piacra

- tette hozzá Thierry Krier.

Bár a Kuhn egyelőre csak részleges képet adott a Karl nevű gépről, a vállalat már demonstrálta elkötelezettségét a mezőgazdasági gépek fejlesztése terén. Az autonóm megoldás várhatóan a vontatáshoz szükséges lánctalpakkal rendelkezik majd, és valószínűleg elektromos árammal fog működni.

Nem sajnálták az időt a fejlesztésre és a tesztelésre

Hét évnyi tesztelés és négy generációs prototípus kiértékelése után a Kuhn úgy véli, hogy a Karl robot készen áll a piaci bevezetésre. Thierry Krier azt is hangsúlyozta, hogy több művelet egyetlen menetben történő kombinálása fontos, ami azt sugallja, hogy ez jelenti a jövő mezőgazdasági gépeit. Emellett megjegyezte, hogy a talajminőség javítása érdekében könnyebb berendezésekre van szükség, és elismerte, hogy a munkaerőhiány sok gazdálkodó számára jelentős kihívást jelent.

Ezek a koncepciók táplálják a feltételezést, hogy a Karl szántóföldi robot egy többfunkciós termék, amely hasonlíthat az AgXeedhez hasonló platformokra. A Kuhn már szerzett tapasztalatot és technológiát a robotgépek területén az Aura autonóm takarmánykeverője révén, amelyet Franciaországban már forgalomba is hoztak.

A címlapkép csak illusztráció.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?