Már idén forgalomba kerülhet a svéd traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

Már idén forgalomba kerülhet a svéd traktorcsoda: ettől mindenkinek leesik az álla

agrarszektor.hu
Autonóm elektromos traktort tervezett és épített a svéd Traktorarvid, az Arvid Örde és a RISE kutatóintézetek. A Drever 120 névre keresztelt elektromos autonóm mezőgazdasági gépet először Svédországban, a Borgeby Fältdagar kiállításon mutatták be. A traktor létrehozásában a HydraSpecma, a Regal Components és a Micropower Group is részt vett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Drever 120 néven autonóm, elektromos traktort hoztak létre a svéd gépgyártók és kutatóintézetek. A jármű prototípusát a Traktorarvid, az Arvid Örde és a svéd RISE kutatóintézetek tervezték és építették - írta meg a Future Farming. A navigációs rendszer a RISE nyílt forráskódú WayWise rendszere, az akkumulátorokat a Micropower Group, a hidraulikát pedig a Regal Components AB és a HydraSpecma készítette. A Drever 120 moduláris akkumulátorcsere-rendszert használ, amelyet részben az FFI által finanszírozott együttműködés keretében fejlesztett ki a Harrow vállalat a svéd Väderstad AB-től.

A csuklós kormányzással rendelkező, teljesen elektromos Drever 120 szántóföldi robot egy kicsit hasonlít a 2023 elején a toulouse-i Fira Robot rendezvényen bemutatott 30 lóerős SoftiRover e-K18 elektromos csuklós traktorra. Ez volt az egyik olyan autonóm jármű a bemutatón, amely nagy figyelmet keltett, és 2023-ban kerülhet forgalomba.

Az EU mezőgazdasági miniszterei az Európai Unió Tanácsának svéd elnöksége keretében látogatást tettek a svédországi Testbed Digitalised Agriculture és RISE kutatóintézetekben. Peter Kullgren, Svédország vidékügyi minisztere szerint ezek a látogatások alkalmat adtak arra, hogy rávilágítsanak arra, hogy az olyan innovációk, mint a villamosított mezőgazdasági járművek milyen jelentős szerepet fognak játszani a fejlődés következő szakaszában. A miniszterek a látogatás során beszéltek az Európai Bizottság és a tagállamok által finanszírozott agrifoodTEF nevű projektről, valamint arról, hogy a svédek és a többi 30 partner 9 európai országban hogyan segítik a kkv-kat a mesterséges intelligenciával és a robotikával a mezőgazdaságban.

Svédország vezető szerepet tölt be ezen a területen, és a látogatások nagyra értékeltek és inspirálóak voltak

- mondta Peter Kullgren

(A címlapkép csak illusztráció-)

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?