Ez a jövő? – Már ember sem kell a gyorséttermekbe

Ez a jövő? – Már ember sem kell a gyorséttermekbe

agrarszektor.hu
Egy kaliforniai gyorsétterem teljesen automatizált kiszolgálásra állt át, robotok irányítják az ételkészítést. Ez a fejlemény jól példázza az automatizálás növekvő tendenciáját az élelmiszeriparban, és beszélgetést vált ki a foglalkoztatásra gyakorolt hatásairól, valamint a technológia és a vendéglátás személyes jellege közötti egyensúlyról – írja az Ytech.news.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy kaliforniai gyorsétterem újradefiniálja a kulináris tájképet azzal, hogy eltávolítja az emberi tényezőt a konyhai műveletekből. A technológiai innováció hullámát felkarolva a gyorsétterem-ipar úttörője kiemelkedik robotflottájával, amelynek feladata az olyan közkedvelt alapanyagok, mint a hamburgerek és a sült krumpli elkészítése.

Az automatizálás elfogadása túlmutat ezen az egyetlen létesítményen, a globális élelmiszeripar egészében technológiai boomot él át. Ezt a trendet a növekvő hatékonyság, a potenciálisan alacsonyabb munkaerőköltségek és az egységes minőség ígérete jellemzi. Az iparág vezetői olyan ötletes megoldásokat gyártanak, amelyek az ételkiszolgálás minden területét felölelik, a főzéstől a csomagolásig, kitolva a hagyományos éttermi modellek határait.

A bírálók a képzetlenekért aggódnak

A munka jövőjéről szóló, fejlődő narratíva magában foglalja a szükséges beszélgetéseket az átképzésről és a gépek által kiszorítottak szociális támogatási rendszereinek kialakításáról. Emellett a vendéglátóipar eredendő értéke az általa kínált melegségben és emberi kapcsolatokban rejlik - ezek olyan elemek, amelyeket az automatizált szolgáltatások nem biztos, hogy meg tudnak ismételni.

Ez az eset továbbra is a középpontjában áll annak a szélesebb körű diskurzusnak, amely arról szól, hogy az automatizálás integrációja hogyan változtathatja meg a munkaerő dinamikáját, és találgatások folynak arról, hogy a technológia új munkahely-kategóriákat hoz-e létre a támogató és karbantartó munkakörökben. Ahogy a robotika forradalma a gyorséttermekben kibontakozik, a társadalmat arra készteti, hogy elgondolkodjon azon, hogyan lehet a legjobban felkészülni a küszöbön álló, nagy hatással bíró változásokra.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 18. 06:03