Óévi katasztrófa: nem véletlenül gyulladhatott ki a siklósi lovarda szénatárolója

agrarszektor.hu
2020. december 30-án tűz ütött ki egy siklósi lovas egyesület szénatárolójában. Az “Apró Paták" Lovas Sport Egyesület takarmánykészletének jelentős része megsemmisült, illetve felhasználhatatlanná vált. Az egyesület szerint a tüzet szándékos gyújtogatás okozhatta, így most rongálás miatt nyomoznak.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Szándékos gyújtogatás okozhatta a tüzet egy siklósi lovas egyesület szénatárolójában 2020. december 30-án, írta meg a Telex az RTL Klub Híradójának értesülései alapján. A szerdai tűzben a gyerekek lovagoltatásával foglalkozó “Apró Paták" Lovas Sport Egyesület takarmánykészletének jelentős mennyisége megsemmisült, a 150 körbálából 60 teljesen elégett, 30-40 további bála füst- és tűzkáros lett, ami miatt már nem használható takarmányként.

A kép csak illusztráció

A fennmaradó széna nagyjából egy hónapra elegendő. A kár nagyjából egymillió forint, a rendőrség rongálás miatt nyomoz.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság még csütörtökön arról adott hírt, hogy a tűzoltók kéziszerszámok és két sugár segítségével állították meg a tűz terjedését, a mentésben pedig a tulajdonos is segített egy rendelkezésre bocsátott traktorral, amivel az égő bálákat elválasztották a többitől.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?