Óriási eredmény: Magyarország lett az EU egyik vezető izocukorgyártója

Óriási eredmény: Magyarország lett az EU egyik vezető izocukorgyártója

agrarszektor.hu
Európa élmezőnyébe tartozik Magyarország a kukoricából előállított izocukor gyártásában. Az éves uniós izocukor-termelés mintegy negyven százalékát, félmillió tonnát Magyarország állítja elő, amelynek közel hetven százalékát exportáljuk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Tiszapüspökiben található, magyar tulajdonú Kall Ingredients Kft. évi félmillió tonna kukoricát dolgoz fel, ezzel termelőkapacitása az egyik legnagyobb a térségben, ismertette csütörtökön a Kall Ingrediensnél tett gyárlátogatásán Erdős Norbert. Az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára felidézte, hogy a mezőgazdasághoz kötődő piaci szereplőknek az átlagnál is nehezebb a helyzetük, mivel több fronton is helyt kell állniuk. A kormány legfontosabb célkitűzése ezért a magyar vállalkozások támogatása, írta meg a Magyar Nemzet.

Tóth Anett, a Kall Ingredients ügyvezető igazgatója elmondta, a kukoricafeldolgozó vállalat egyszerre több szegmenst is képes kiszolgálni: az élelmiszeripar mellett a gyógyszer- és kozmetikai iparban, a fermentációs iparban és a takarmánygyártásban is érdekelt. Az ügyvezető emlékeztetett arra is, hogy a Kall Ingredients pályázott az Agrárminisztérium által tavaly elindított 25 milliárd forintos válságkezelő támogatási programra, valamint a Nagyvállalati beruházási programra. Így a 3,4 milliárdos fejlesztéshez közel 1,7 milliárd forintot nyertek el, amiből 2022-ben egy új üzemegységet szeretnének nyitni.

A vállalat 2017-ben indult, és rá két évre elnyerte a Magyar Agrárgazdasági Minőség díjat, amit azok a hazai agrárgazdasági vállalkozások kaphatnak meg, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt, és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, a jó minőségű termékek előállításának

- tette hozzá Tóth Anett.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?