Életbevágó támogatások: óriási pénzeső jön a magyar élelmiszeriparban

agrarszektor.hu
Május 27-én, online Agrár Klub keretében mutatja be a Portfolio Csoport, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a hazai bankszektor és az üzleti élet legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

A koronavírus-járvány miatt jelentősen felértékelődött az élelmiszeripar szerepe nemcsak a világon, de Magyarországon is, és habár az ágazat megbízhatónak bizonyult a válsághelyzetben, komoly figyelem irányult rá minden országban. Mindezt jól mutatja az is, hogy a Közös Agrárpolitika (KAP) uniós és hazai forrásai révén 2027-ig összesen 7537 milliárd forint érkezik a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére. Ez utóbbi nagy hangsúlyt kap majd a következő időszakban, hiszen az egyik legnagyobb feldolgozóipari ágazatnak számít Magyarországon, így a korábbi uniós ciklushoz képest jelentősen nagyobb keretre, mintegy 750 milliárd forintra pályázhatnak majd az élelmiszeripar szereplői. A támogatások már idén elindulnak, először azok a vállalkozások pályázhatnak, amelyek kisebb élelmiszerfeldolgozói fejlesztéseket terveznek, ezt követően pedig a nagy élelmiszeripari projektek pályázatai jelennek meg.

A Portfolio Agrár Klub áttekintéséhez kattintson ide>>

A május 27-ei online Portfolio Agrár Klub azt mutatja be, milyen közvetlen támogatások, vidékfejlesztési pályázatok és új felhívások állnak a hazai élelmiszeripari szereplők rendelkezésére 2021-ben, kik tudnak majd fejleszteni, és kik nem, várható-e, hogy elindul a beruházási dömping a magyar élelmiszeriparban, illetve hogyan tud reagálni az ágazat az elszálló gabonaárakra, és a növekvő alapanyagárakra. A rendezvényen a résztevők az Agrárminisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége, a Magyar Pékszövetség, a Tranzit Csoport, a Takarékbank és az AVHGA legmeghatározóbb képviselőitől kaphatnak első kézből információkat arról, hogy a soha nem látott mértékű támogatások révén mennyire lehet növelni az ágazat versenyképességét, és visszatérhet-e újra meghatározó szereplőként a nemzetközi versenybe a magyar élelmiszeripar.

Az előadók listáját itt tekintheti meg>>

A május 27-ei Porfolio Agrár Klubon neves szakemberek előadásait, illetve kerekasztal-beszélgetését hallgathatják meg a résztvevők/nézők. Előadóink között köszönthetjük Papp Zsolt Györgyöt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkárát, valamint dr. Mezei Dávidot, a Takarékbank Zrt. Agrár és Uniós Kapcsolatok Ügyvezető igazgatóját. Az előadásokat követő "Kulcskérdés a versenyképesség: a magyar élelmiszeripar kitörési esélyei ma és 2021 után" kerekasztal-beszélgetés moderátora Szécsényi Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari igazgatója, a beszélgetés résztvevői a szakma és a téma meghatározó képviselői: dr. Mezei Dávid, a Takarékbank Zrt. Agrár és Uniós Kapcsolatok Ügyvezető igazgatója, Leskó Tamás, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány üzleti ügyvezető igazgató-helyettese, Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős helyettes államtitkára, Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke, Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége elnöke és Szabó Ákos, a Tranzit Csoport igazgatója. 

A Portfolio Agrár Klub teljes programját itt érheti el>>

A Portfolio Agrár Klub egy olyan sorozat, amely időről időre az agrárium legfontosabb és legaktuálisabb témáival foglalkozik, és tárgyalja meg azokat szakértők segíségével. A 2020-ban megrendezett klubokon foglalkoztunk többek között az agráradózással, valamint a vírusválságban megnyíló új agrárpályazatokkal, 2021-ben az első online Agrár Klubon az osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvényt elemeztük ki, a második klubon a Közös Agrárpolitika, valamint a 2021-ben várható támogatási és finanszírozási lehetőségek voltak a középpontban, a harmadikon pedig a takarmányár-robbanást vitattuk meg a szakma legmeghatározóbb szereplőivel. A május 27-ei Portfolio Agrár Klubon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési feltételekről itt tájékozódhat>>

Portfolio Agrárdíjak 2021
Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.
A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.
A Portfolio Agrárdíjak 2021 kategóriái:
  • Az év növénytermelője
  • Az év állattenyésztője
  • Az év kertészete
  • Az év fiatal agrárszakembere
  • Az év női agrárvállalkozója
  • Az év agrárberuházása
  • Az év agrárinnovációja
  • Portfolio Agrárgazdaságért díj
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. június 6. 14:31