Változott az öntözési közösségek támogatására kiírt pályázat: itt vannak a részletek

agrarszektor.hu
Nemrég megjelent "Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása" című (VP5-16.5.2-21 kódszámú) pályázat felhívásának módosítása.

Módosult "Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása" című (VP5-16.5.2-21 kódszámú) felhívás, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A felhívásban változtatás történt a 2. számú lábjegyzetben: "A támogatás forintban kerül kifizetésre, az euró/forint átváltási arány a támogatói okirat kiadási évének január 1-jén fennálló Európai Központi Bank középárfolyam szerint kerül meghatározásra."

A felhívás célja önkéntes együttműködések, öntözési közösségek létrejöttének ösztönzése, illetve működésük támogatása annak érdekében, hogy tevékenységükkel az öntözéses gazdálkodást hatékonyan megszervezzék. Az öntözéses gazdálkodás hatékony választ jelent a klímaváltozás negatív hatásaira, ezért indokolt olyan új területek öntözésbe vonása, ahol rendelkezésre áll megfelelő vízkészlet. A rendelkezésre álló vízkészlet hatékonyabb felhasználását, gazdaságosabb megtérülését eredményezheti, ha azt az öntözni kívánó gazdák közösen, együttműködve használják fel, továbbá az öntözéshez szükséges infrastruktúrát együtt hozzák létre és együtt üzemeltetik, illetve együtt teszik meg az első lépéseket a beruházások létrejöttének érdekében.

A Felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan:

Öntözési közösségek működése az alábbi célok legalább egyikének megvalósítása érdekében:

  • a) Meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelep(ek) üzemeltetése, fenntartása, fejlesztése.
  • b) Új öntözési beruházások előkészítése.

Emellett pontosításra került a felhíváshoz tartozó támogatói okirat sablon is. A pályázati felhívás ezen a linken érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?