Óriási beruházás Tiszafüreden: több száz millióból fejlesztett a magyar húsos cég

Óriási beruházás Tiszafüreden: több száz millióból fejlesztett a magyar húsos cég

MTI
Mintegy 350 millió forintból bővítette húsüzemét a Hegedűs-Hús Bt. Tiszafüreden, a beruházásra több mint 95,5 millió forint támogatást nyert a cég a Vidékfejlesztési Program pályázatán - közölte a vállalat az MTI-vel.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A tájékoztatás szerint a projekt összértéke eredetileg 229 millió forint volt, de az időközben felmerülő kiegészítő építési elemek, az árfolyamváltozások és más többletköltségek miatt ez mintegy 350 millió forintra emelkedett. A beruházás során a meglévő húsfeldolgozó üzem két ütemben csaknem 618 négyzetméterrel bővült, így a telephelyen már mintegy 1323 négyzetméteren folyik a gyártás. Az épületbővítés mellett egy 130 kilowattpeakes (kWp) napelemrendszer épült, valamint építészeti, gépészeti, hűtéstechnikai fejlesztések történtek, illetve berendezéseket is vásároltak - tájékoztattak.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A Hegedűs-Hús Bt. 2007 óta családi vállalkozásként foglalkozik húsáru előállításával, később húskészítményekkel bővítették a termékskálát. A vállalat 2012-ben pályázati forrásból húsfeldolgozó üzemet épített Tiszafüreden, két évvel később az üzemben egy részben automatizált, korszerű technológiai hátteret valósítottak meg szintén pályázati forrásból.

Az üzemben a Tisza-tavi, alföldi hagyományokat követő eljárással készítik a termékeiket. A vállalkozás termékei országszerte megtalálhatók, az exportértékesítés is folyamatosan bővül az Európai Unión belül és kívül egyaránt.
A társaság több mint 60 alapanyag-beszállítóval dolgozik együtt. Az alapanyagok mintegy 15%-a származik importból.

A nyilvános cégadatok szerint a Hegedűs-Hús Bt. értékesítésének nettó árbevétele 2020-ban meghaladta az 1,6 milliárd forintot, egy évvel korábban csaknem 1,4 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye 2020-ban több mint 94 millió forint volt, egy évvel korábban mintegy 29 millió forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?