Óriási beruházás Tiszafüreden: több száz millióból fejlesztett a magyar húsos cég

MTI
Mintegy 350 millió forintból bővítette húsüzemét a Hegedűs-Hús Bt. Tiszafüreden, a beruházásra több mint 95,5 millió forint támogatást nyert a cég a Vidékfejlesztési Program pályázatán - közölte a vállalat az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a projekt összértéke eredetileg 229 millió forint volt, de az időközben felmerülő kiegészítő építési elemek, az árfolyamváltozások és más többletköltségek miatt ez mintegy 350 millió forintra emelkedett. A beruházás során a meglévő húsfeldolgozó üzem két ütemben csaknem 618 négyzetméterrel bővült, így a telephelyen már mintegy 1323 négyzetméteren folyik a gyártás. Az épületbővítés mellett egy 130 kilowattpeakes (kWp) napelemrendszer épült, valamint építészeti, gépészeti, hűtéstechnikai fejlesztések történtek, illetve berendezéseket is vásároltak - tájékoztattak.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A Hegedűs-Hús Bt. 2007 óta családi vállalkozásként foglalkozik húsáru előállításával, később húskészítményekkel bővítették a termékskálát. A vállalat 2012-ben pályázati forrásból húsfeldolgozó üzemet épített Tiszafüreden, két évvel később az üzemben egy részben automatizált, korszerű technológiai hátteret valósítottak meg szintén pályázati forrásból.

Az üzemben a Tisza-tavi, alföldi hagyományokat követő eljárással készítik a termékeiket. A vállalkozás termékei országszerte megtalálhatók, az exportértékesítés is folyamatosan bővül az Európai Unión belül és kívül egyaránt.
A társaság több mint 60 alapanyag-beszállítóval dolgozik együtt. Az alapanyagok mintegy 15%-a származik importból.

A nyilvános cégadatok szerint a Hegedűs-Hús Bt. értékesítésének nettó árbevétele 2020-ban meghaladta az 1,6 milliárd forintot, egy évvel korábban csaknem 1,4 milliárd forint volt. A társaság adózott eredménye 2020-ban több mint 94 millió forint volt, egy évvel korábban mintegy 29 millió forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?