Óriási változásokat hozhatnak ezek a cégek a magyar mezőgazdaságban

Óriási változásokat hozhatnak ezek a cégek a magyar mezőgazdaságban

agrarszektor.hu
Idén szeptemberben negyedik alkalommal indul az agrár startupokat és nagyvállalatok összekötő NAK TechLab inkubációs program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által életre hívott programba bekerült startupok nagyvállalatok segítségével fejleszthetik megoldásaikat, a szektor igényeinek megfelelően.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A NAK agrár startup programja 2019 óta több programelemmel is támogatja az új típusú fejlesztéseket, annak érdekében, hogy az agrárium digitalizációs szintje növekedjen és minél több gazdálkodó kezdje alkalmazni a hatékonyságnövelő és fenntartható megoldásokat. Az idei évben negyedik alkalommal induló nagyvállalati-startup inkubációs program fő célja, hogy a szektort érintő kihívásokra megoldásokat találjon. Az inkubációs program szakmai partnere a Design Terminal - írja közleményében az Agrárkamara.

A hazai agrárium digitalizációja elengedhetetlen. A NAK TechLab programban olyan fejlesztéseket támogatunk, melyekkel tagjaink mindennapi munkáját is megkönnyíthetjük. A kamara agrár startup programjával a hatékonysági mutatók növelésén dolgozunk, és több olyan technológiai fejlesztést segítünk elő, vagy veszünk részt a szakmai támogatásában, melyek jelentős profitnövekedést tudnak produkálni a gazdálkodóknak

 - emelte ki Győrffy Balázs, a NAK elnöke. A startupoknak óriási segítséget adhat a kamara által biztosított agrár szakértelem termékük továbbfejlesztéséhez. Az aktuális agrárpiaci információkon túl a startupok üzleti képzésekkel, termékfejlesztési és nagyvállalati mentorokkal dolgozva fejleszthetik tovább digitális megoldásaikat. Az intenzív mentorálás mellett a résztvevők jogi, valamint tőkebevonással kapcsolatos tanácsokat is kapnak, a mihamarabbi piacra lépés érdekében.

A nagyvállalatok együttműködésével a hazai agráriumot érintő, megoldandó problémák kerültek összegyűjtésre, melyekre a startupok hozhatnak megoldásokat. A nagyvállalatokkal való lehetséges együttműködés jelenthet piaci validációt, közös termékfejlesztést, tesztkörnyezetet, befektetést vagy konkrét megállapodást a startup és a nagyvállalat között. Az idei évben olyan piacvezető nagyvállalatok csatlakoztak a programhoz, mint a Claas Hungária Kft., a Corteva Agriscience, a Pápai Hús Kft., az Axiál Kft., a Bonafarm Csoport és a Hungrana Kft. Technológiai partnerként a Vodafone Business az inkubációs program kezdete óta szakértői és fejlesztői háttérrel támogatja a programban részt vevő startupokat.

A három hónapot felölelő programba várnak minden olyan technológiai fejlesztést, ami a nagyvállalati kihívásokra választ képest adni. A kihívásokról és a jelentkezésről további részletek itt.Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 7.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?