2023. január 30. hétfő Martina, Gerda

Vége a benzinárstopnak: ennyibe kerül most az üzemanyag a magyar kutakon

agrarszektor.hu
A tegnap késő esti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója bejelentették, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Így hát megszűnt az árstop 2022. december 6-án 23:00-tól hazánkban. Ez egyúttal azt jelenti, hogy vége a 480 forintos hatósági üzemanyagárnak, jóval többet kell érte fizetnie az autósoknak.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Mint ahogyan lapunk is megírta, hétfőn életbe lépett az orosz kőolajszállítás tilalma és az erre vonatkozó uniós szankció, ezek életbe lépése pedig mindenki számára zavarokat okozott az üzemanyag-ellátásban. A kormáy ezért a Mol javaslatát megfogadva úgy döntött, hogy megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Import nélkül a Mol nem tudja megoldani az ellátást. Hernádi Zsolt egyúttal jelezte, a Mol-nál ezek után 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel. A holtankoljak.hu friss adatai szerint a piaci átlagárak a hét közepén az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 617 Ft/liter,
  • gázolaj: 681 Ft/liter.

Fontos, hogy az árak eltérőek lehetnek, ezért érdemes figyelni a benzinkutakon az aktuális árakat!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?