Vége a benzinárstopnak: ennyibe kerül most az üzemanyag a magyar kutakon

Vége a benzinárstopnak: ennyibe kerül most az üzemanyag a magyar kutakon

agrarszektor.hu
A tegnap késő esti Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója bejelentették, hogy a kormány megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Így hát megszűnt az árstop 2022. december 6-án 23:00-tól hazánkban. Ez egyúttal azt jelenti, hogy vége a 480 forintos hatósági üzemanyagárnak, jóval többet kell érte fizetnie az autósoknak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mint ahogyan lapunk is megírta, hétfőn életbe lépett az orosz kőolajszállítás tilalma és az erre vonatkozó uniós szankció, ezek életbe lépése pedig mindenki számára zavarokat okozott az üzemanyag-ellátásban. A kormáy ezért a Mol javaslatát megfogadva úgy döntött, hogy megszünteti a benzinárstopot Magyarországon. Import nélkül a Mol nem tudja megoldani az ellátást. Hernádi Zsolt egyúttal jelezte, a Mol-nál ezek után 641 forint lesz a 95-ös benzin, 699 forint pedig a dízel. A holtankoljak.hu friss adatai szerint a piaci átlagárak a hét közepén az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 617 Ft/liter,
  • gázolaj: 681 Ft/liter.

Fontos, hogy az árak eltérőek lehetnek, ezért érdemes figyelni a benzinkutakon az aktuális árakat!

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?