Nagyot lép az UBM Romániában, raktártelepet vásárolt a takarmánygyártó

Nagyot lép az UBM Romániában, raktártelepet vásárolt a takarmánygyártó

agrarszektor.hu
A cégcsoport romániai leányvállalata, az UBM Agri Trade SRL június 15-én egy összesen több mint 104 ezer négyzetméter alapterületű, 30-50 ezer tonna mezőgazdasági termény raktározására alkalmas telepet vásárolt Budești városában. Az akvizíció eredményeképpen a vállalat - amely az előző, 2022. június 30-án lezárt üzleti évben 261,02 millió román lej, azaz közel 20 milliárd forint árbevételt produkált -, még profitábilisabbá teheti a tevékenységét.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az UBM Agri Trade SRL az eddigiekben kizárólag takarmányalapanyag-kereskedelemmel foglalkozott. Az UBM bukaresti székhelyű leányvállalata az új raktárbázist az egyre jelentősebb volumenű kereskedelmi tevékenysége során beszerzett, saját tulajdonában lévő gabona és egyéb takarmányalapanyagok tárolására, illetve - szabad kapacitás esetén - a szerződött partnerek részére végzett raktározására hasznosítja majd. Az akvizíciót az UBM - a terjeszkedési stratégiájával összhangban - saját tőkéből finanszírozta - írja az UBM közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Budapesti Értéktőzsde agrárcégeként ismert cég 2018-ban lépett be a román piacra, amikor megnyitotta bukaresti gabonakereskedő irodáját, amely az előző, 2022. június 30-án lezárt üzleti évben már 261,02 millió román lej, azaz közel 20 milliárd forint árbevételt termelt. A cégcsoport romániai terjeszkedésének következő állomása volt 2019-ben az UBM Feed Romania SRL tulajdonába tartozó takarmánykeverő felavatása a Maros megyei Kerelőszentpálon. Románia legnagyobb független takarmánygyára 15,6 millió euró összértékű beruházással jött létre, évi 220 ezer tonna kapacitással rendelkezik, és Európa egyik legmodernebb üzemének számít.

Az 1996-ban alapított UBM Csoport idén március 9-én mutatta be a 2025/26-os üzleti évig felvázolt növekedési stratégiáját, amelynek értelmében a Magyarországon, Szlovákiában és Romániában összesen 6 takarmánygyárat működtető cégcsoport további akvizíciók és zöldmezős beruházások révén folytatja kelet-közép-európai terjeszkedését, illetve a commodity üzletágban fejleszti regionális logisztikai infrastruktúráját.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?