Nagyot lép az UBM Romániában, raktártelepet vásárolt a takarmánygyártó

Nagyot lép az UBM Romániában, raktártelepet vásárolt a takarmánygyártó

agrarszektor.hu
A cégcsoport romániai leányvállalata, az UBM Agri Trade SRL június 15-én egy összesen több mint 104 ezer négyzetméter alapterületű, 30-50 ezer tonna mezőgazdasági termény raktározására alkalmas telepet vásárolt Budești városában. Az akvizíció eredményeképpen a vállalat - amely az előző, 2022. június 30-án lezárt üzleti évben 261,02 millió román lej, azaz közel 20 milliárd forint árbevételt produkált -, még profitábilisabbá teheti a tevékenységét.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az UBM Agri Trade SRL az eddigiekben kizárólag takarmányalapanyag-kereskedelemmel foglalkozott. Az UBM bukaresti székhelyű leányvállalata az új raktárbázist az egyre jelentősebb volumenű kereskedelmi tevékenysége során beszerzett, saját tulajdonában lévő gabona és egyéb takarmányalapanyagok tárolására, illetve - szabad kapacitás esetén - a szerződött partnerek részére végzett raktározására hasznosítja majd. Az akvizíciót az UBM - a terjeszkedési stratégiájával összhangban - saját tőkéből finanszírozta - írja az UBM közleményében.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Budapesti Értéktőzsde agrárcégeként ismert cég 2018-ban lépett be a román piacra, amikor megnyitotta bukaresti gabonakereskedő irodáját, amely az előző, 2022. június 30-án lezárt üzleti évben már 261,02 millió román lej, azaz közel 20 milliárd forint árbevételt termelt. A cégcsoport romániai terjeszkedésének következő állomása volt 2019-ben az UBM Feed Romania SRL tulajdonába tartozó takarmánykeverő felavatása a Maros megyei Kerelőszentpálon. Románia legnagyobb független takarmánygyára 15,6 millió euró összértékű beruházással jött létre, évi 220 ezer tonna kapacitással rendelkezik, és Európa egyik legmodernebb üzemének számít.

Az 1996-ban alapított UBM Csoport idén március 9-én mutatta be a 2025/26-os üzleti évig felvázolt növekedési stratégiáját, amelynek értelmében a Magyarországon, Szlovákiában és Romániában összesen 6 takarmánygyárat működtető cégcsoport további akvizíciók és zöldmezős beruházások révén folytatja kelet-közép-európai terjeszkedését, illetve a commodity üzletágban fejleszti regionális logisztikai infrastruktúráját.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?