Váratlan fordulat a mezőgazdaságban: durva, ami a felvásárlási árakkal történt

Váratlan fordulat a mezőgazdaságban: durva, ami a felvásárlási árakkal történt

MTI
A mezőgazdasági termékek átlagos felvásárlási ára májusban második hónapja volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál, az áprilisi 7,2 százalék után 1,1 százalékkal csökkentek. A növénytermesztési és kertészeti termékek ára átlagosan 9,3 százalékkal csökkent egy év alatt az áprilisi 18,6 százalékos visszaesés után. Az élő állatok és állati termékek drágulása 2,8 százalékponttal, 19,9 százalékosra lassult.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A növényi termékek árának éves csökkenését a gabonafélék és ipari növények okozták, miközben a zöldségfélék, a burgonya és a gyümölcsök drágulása áprilishoz képest tovább erősödött. Májusban a zöldségfélék ára 26,7 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál az áprilisi 14,5 százalék után, a burgonya drágulásának éves üteme 46,3 százalékosról 47,9 százalékra, a gyümölcsöké 4,0 százalékról 21,1 százalékosra ugrott. A gabona félék felvásárlási ára 10,1, az ipari növényeké átlagosan 38,9 százalékkal volt alacsonyabb a tavaly májusinál. Az élő állatok felvásárlási ára az áprilisi 24,4 százalék után májusban 25,3 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál, az állati termékek áremelkedése ugyanakkor 19,2-ről 9,2 százalékosra lassult.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?