Itt a figyelmeztetés: ezt sok szőlőtermelőnek el kell intéznie augusztus 15-ig

Itt a figyelmeztetés: ezt sok szőlőtermelőnek el kell intéznie augusztus 15-ig

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Államkincstár 44/2023 (VII.17.) számú közleménye a szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján a 2023. évi kifizetési kérelem benyújtásának feltételeiről. A támogatás mértéke a növényvédőszer vételárának 75%-a, hektáronként legfeljebb 12.000 forint, a kifizetési kérelmet augusztus 1. és 15. között lehet benyújtani. 

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az amerikai szőlőkabóca elleni termelői védekezéshez az Agrárminisztérium 2023-ban is támogatást nyújt - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A támogatás mértéke a növényvédőszer vételárának 75%-a, hektáronként legfeljebb 12.000 forint (szőlőtermelőnként legfeljebb 240.000 forint). A kifizetési kérelem a szőlő tárgyévi növényegészségügyi megelőzési, illetve növényegészségügyi felszámolási célú növényvédőszeres kezelését követően, de legkésőbb 2023. augusztus 15.-ig nyújtható be.

A Kincstár közleménye alapján a szőlőtermelőnek és az igénylésre felhatalmazott termelői szerveződésnek a 2023. évben 2023. augusztus 1. 08:00:00 óra és 2023. augusztus 15. 23:59:59 óra között kell benyújtania a kifizetési kérelmet. A támogatásra a kifizetési kérelem kizárólag akkor igényelhető, ha az igénybevételére vonatkozó kérelem benyújtásra került előzetesen (tárgyév március 31-ig), és a Magyar Államkincstár már befogadta.

A kifizetési kérelmet kizárólag elektronikus úton a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen lehet benyújtani. A Kincstár a kifizetési kérelmeket a hiánytalan beérkezést követő tizenöt napon belül továbbítja a növényvédelmi hatóság részére. A tárgyévben kizárólag egy kifizetési kérelem nyújtható be, melyben a növényegészségügyi megelőzés, illetve a növényegészségügyi felszámolás támogatása együttesen is igényelhető. A jogszabály elérhetősége: https://njt.hu/jogszabaly/2016-9-20-11

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?