Itt a figyelmeztetés: ezt sok szőlőtermelőnek el kell intéznie augusztus 15-ig

Itt a figyelmeztetés: ezt sok szőlőtermelőnek el kell intéznie augusztus 15-ig

agrarszektor.hu
Megjelent a Magyar Államkincstár 44/2023 (VII.17.) számú közleménye a szőlőültetvényeken megvalósuló növényegészségügyi védekezés támogatásáról szóló 9/2016. (II. 15.) FM rendelet alapján a 2023. évi kifizetési kérelem benyújtásának feltételeiről. A támogatás mértéke a növényvédőszer vételárának 75%-a, hektáronként legfeljebb 12.000 forint, a kifizetési kérelmet augusztus 1. és 15. között lehet benyújtani. 

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az amerikai szőlőkabóca elleni termelői védekezéshez az Agrárminisztérium 2023-ban is támogatást nyújt - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A támogatás mértéke a növényvédőszer vételárának 75%-a, hektáronként legfeljebb 12.000 forint (szőlőtermelőnként legfeljebb 240.000 forint). A kifizetési kérelem a szőlő tárgyévi növényegészségügyi megelőzési, illetve növényegészségügyi felszámolási célú növényvédőszeres kezelését követően, de legkésőbb 2023. augusztus 15.-ig nyújtható be.

A Kincstár közleménye alapján a szőlőtermelőnek és az igénylésre felhatalmazott termelői szerveződésnek a 2023. évben 2023. augusztus 1. 08:00:00 óra és 2023. augusztus 15. 23:59:59 óra között kell benyújtania a kifizetési kérelmet. A támogatásra a kifizetési kérelem kizárólag akkor igényelhető, ha az igénybevételére vonatkozó kérelem benyújtásra került előzetesen (tárgyév március 31-ig), és a Magyar Államkincstár már befogadta.

A kifizetési kérelmet kizárólag elektronikus úton a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, ügyfélkapus azonosítást követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen lehet benyújtani. A Kincstár a kifizetési kérelmeket a hiánytalan beérkezést követő tizenöt napon belül továbbítja a növényvédelmi hatóság részére. A tárgyévben kizárólag egy kifizetési kérelem nyújtható be, melyben a növényegészségügyi megelőzés, illetve a növényegészségügyi felszámolás támogatása együttesen is igényelhető. A jogszabály elérhetősége: https://njt.hu/jogszabaly/2016-9-20-11

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?