Fontos figyelmeztetés jött: ezt sok gazdának el kell intéznie szeptember 29-ig

Fontos figyelmeztetés jött: ezt sok gazdának el kell intéznie szeptember 29-ig

agrarszektor.hu
2023. évben az új KAP elindulásával megváltoztak egyes támogatásokhoz kapcsolódó alapfeltételek. A vonatkozó uniós rendelet szerint (1305/2013/EU rendelet 48. cikk) a támogatásban lévő gazdálkodónak lehetősége van a teljes támogatási kérelmét visszavonni, amennyiben módosulnak a kötelező előírások, követelmények vagy kötelezettségek.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Ennek megfelelően 2023. január 1-jétől, ha a VPAKG/ÖKO támogatásban levő gazdálkodó a KAP Stratégiai Tervhez kapcsolódó feltételekkel a kötelezettségeket nem kívánja fenntartani, úgy a gazdálkodó kérelmére a támogatási jogviszonya megszűnik, és visszafizetési kötelezettsége nem keletkezik. Ez esetben a visszavonást 2023. szeptember 29-ig elektronikusan, ügyfélkapun keresztül kell benyújtani az Államkincstárhoz. A VPAKG Visszavonás elektronikus felület főlapján a lenyíló listából kiválasztható lesz a KAP feltételek miatti visszavonás - írja a NAK.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?